Nova stranka: Pravo je čudo da je Pobednik uspešno sišao sa postolja 1Foto: B. Cvejić

Predsednik Foruma mladih Nove stranke Uroš Eleković ocenio je danas, povodom početka rekonstrukcije spomenika „Pobednik“, da je pravo čudo da je taj simbol Beograda „preživeo“ i „uspešno sišao medju Beogradjane“, imajući u vidu dosadašnje rezultate rada gradskih vlasti.

„Poučeni šeprtljastim iskustvom gradskog čelnika (Gorana Vesića) i njegove sposobnosti da zadacima sa niskim pragom složenosti toliko zakomplikuje život Beogradjana poslednjih nekoliko godina, pravo je čudo da je ‘Pobednik’ ili, kako ga neki nazivaju na društvenim mrežama – ‘Gubitnik’, preživeo sve ovo i uspešno sišao medj’ Beogradjane“, naveo je Eleković u pisanoj izjavi.

Eleković je naveo da svakako ima razloga da se sumnja u ono „što ove šeprtlje rade u našem gradu“, naročito kada se priča o novcu gradjana i njihovoj preraspodeli i racionalnoj potrošnji, ali da u toj, kako se izrazio, zaslepljenosti i strepnji nekada propuštamo da uvidimo i dobre stvari.

„Pristupajući vrlo lično ovom poduhvatu i prateći svaki korak načina na koji je Pobednik ‘sišao’ posle 90 godina, izrazio sam zahvalnost Zavodu za zaštitu spomenika kulture Beograd. Njihov pristup ovolike transparentnosti je verovatno proizašao iz brige da gradjani strahuju šta bi sve moglo da se dogodi jednom od najsnažnijih simbola koji bdi nad Beogradom svih ovih decenija“, naveo je on.

Lider omladine Nove stranke ocenio je da su upravo stručnost, nezavisnost i transparentnost „kristalno jasan opis rada te institucije“, ali da je nažalost mali broj takvih institucija u društvu, ili se barem još nisu dokazali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari