Nova stranka predstavila pravac delovanja u 15. tačaka 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković

Nova stranka (NS) je na današnjoj konferenciji za novinare predstavila pravac svog delovanja u 15. tačaka, pri čemu se posebna pažnja posvećuje rešavanju kosovskog problema, putu Srbije ka Evropskoj uniji i razgovorima sa opozicionim strankama.

Predsednik stranke Zoran Živković naveo je da se trajni mir na Kosovu može ostvariti ako se građanima srpke nacionalnosti pruži normalan život i bezbednost.

Prvi pregovori Vlade Srbije sa Prištinom počeli su oktobra 2003. godine i tada sam rekao Ibrahimu Rugovi da obezbede Srbima miran život, kakav smo mi obezbedili Albancima u ostatku Srbije i u tom slučaju status Kosova nije bitan, rekao je Živković.

Prema njegovim rečima, svi problemi koji postoje u EU su nedovolji da ugroze put Srbije, dodajući da to treba da bude i ostane jedina opcija, bez obzira na drugačiji stav javnog mnjenja.

Posao političara nije da povlađuje nameštenom javnom mnjenju, ako su sigurni da predstavljaju i zastupaju cilj koji je dobar za narod, ocenio je Živković.

Na kraju konferncije Živković je naglasio da će svoj program poslati svim opozicionim strankama koje ne sarađuju sa Srpskom naprednom strankom i koje podržavaju EU.

Mislim da je put ka ujedinjenju opozicije moguć tako što će ljudi koji žele dobro Srbiji primarni deo razgovora o zajedničkom delovanju obaviti bez javnosti, a nikako preko javnosti, zaključio je Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari