Miloš Jovanović (Novi DSS): Uklanjanje saobraćajnih tabli na ćirilici novi oblik sloma kosovske politike 1foto M.K./ATAImages

Predsednik Nove demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je danas da je uklanjanje saobraćajnih tabli na ćirilici na severu Kosova i Metohije novi pojavni oblik sloma kosovske politike i da predstavlja još jedno nacionalno poniženje.

„Nakon povlačenja države Srbije iz sudstva, policije, opština, energetskog i telekomunikacionog sistema, režim politikom povlačenja pred secesionistima i Zapadom nastavlja da piše optužnicu protiv sebe. Zbog toga će njegovi nosioci snositi istorijsku i političku, a nakon oslobađanja institucija i krivično-pravnu odgovornost“, navodi Jovanović u pisanoj izjavi.

Kako je naveo, prihvatanje francusko-nemačkog sporazuma dalo je vetar u leđa albanskim secesionistima i Zapadu da ubrzano ostvaruju sopstvene interese, a na štetu srpskog naroda i države Srbije.

Dodao je da se politika aktuelnog režima, umesto odbrane Kosova i Metohije i Srba koji na njemu žive, svela na odbranu rejtinga i prikrivanje pogubnih posledica prihvatanja protivustavnog i antidržavnog sporazuma.

Jovanović je ocenio da ni medijska kontrola, ni brutalne kampanje protiv svih koji dignu glas protiv takve politike ne mogu da sakriju činjenicu da aktuelni režim na severu Kosova u miru predaje su „narod i država sačuvali u ratu protiv NATO-a i albanskih terorista“.

„Takođe je jasno da se, usled brutalnog i flagrantnog kršenja Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN kojom se štiti teritorijalna celovitost Srbije i predviđa povratak srpskih snaga bezbednosti na Kosovo i Metohiju, mora konstatovati da je južna srpska pokrajina pod okupacijom i da se, sledstveno tome, ista mora proglasiti“, naveo je on.

script type=“text/javascript“ src=“https://services.brid.tv/player/build/brid.min.js“>

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari