Novi DSS Subotica: "Da li lokalna vlast oseća odgovornost po pitanju bezbednosti građana" 1Subotica, foto: Natalija Jakovljević

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) u Subotici oštro je osudio sve dosadašnje oblike ugrožavanja bezbednosti građana od strane migranata kao i poslednji fizički sukob u samom centru grada.

„Kada je 2018. godine u Maroku pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, od strane naše vlasti, potpisan Marakeški sporazum o prihvatanju milion migranata u Srbiju, niko u Subotici nije mogao slutiti šta će to konkretno značiti za opštu bezbednost građana“, smatraju u ovoj stranci.

Napominju da smo danas svedoci „sve masovnijeg straha u očuvanju lične imovine i slobodnog kretanja građana“ iako je to regulisano Ustavom Srbije i Zakonom o ljudskim pravima.

„I dok državne institucije i lokalna vlast čeka odobrenje za datu reakciju na terenu iz vrhovnog kabineta, do tada migranti postaju sve nasilniji u međusobnim obračunima i obračunima sa građanima uz korišćenje oružja, vatrenog i hladnog, za čije poreklo više niko i ne pita“, navodi novi DSS.

Gradski odbor ove stranke pita lokalnu vlast: „da li oseća ikakvu odgovornost za dosadašnju nastalu situaciju u gradu po pitanju bezbednosti građana i da li je spremna podneti neopozivu ostavku ukoliko migranti nastave sa remećenjem javnog reda i mira u Subotici“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari