Novo lice Srbije predlaže trodnevnu proslavu Božića 1Foto: Novo lice Srbije

Novo lice Srbije predložiće Supštini Srbije izmenu Zakona o državnim i drugim praznicima i jedna od ključnih izmena treba da bude trodnevna proslava Božića, saopštilo je ovo udruženje.

Miloš Parandilović, narodni poslanik i predsednik pokreta Novo lice Srbije, ukazuje da je u pitanju najveći Hrišćanski praznik.

– Smatramo da Badnji dan, prvi i drugi dan Božića treba da budu neradni. Mnogo ljudi u Srbiji praktično su onemogućeni da ovaj veliki praznik provedu sa svojom porodicom jer za Božić dobijaju samo jedan neradni dan – navodi Parandilović u saopštenju.

Kako dodaje, ako želimo da gradimo novu Srbiju na njenim izvornim temeljima trebalo bi da obratimo pažnju na nemali broj porodica koje žive odvojeno, u drugim gradovima i želeli bi da Božić proslave sa svojom porodicom, ali obzirom da aktuelni zakon predvića samo jedan neradni dan oni su praktično onemogućeni.

– Nemam ništa protiv što Novu godinu praznujemo tri dana niti što ne radimo na Prvi maj, ali mislim da se po važnosti srpskom narodu, ovi praznici ne mogu porediti sa Božićem ili Uskrsom. Naravno, taj zakon morao bi pretrpeti još dosta izmena koje iziskuju širu javnu raspravu – zaključuj je Parandilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari