Novo obraćanje Vučića: Kaže da je država uputila zahtev Savetu roditelja da roditelji ubijene dece imaju člana 1Foto: print screen Hepi

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući na televiziji Hepi da novac uložen u njegovo rušenje iznosi mnogo desetina miliona evra.

Uoči gostovanja pušten je prilog o istraživanju jedne agencije čiji naziv nije naveden, prema kojem televizije N1 i NovaS vode nagativnu kampanju protiv Vučića.

– Očigledno je da su interesi spoljnih sila i nekih tajkuna toliko veliki da nema veze sa razumom – naveo je Vučić.

On je najavio da sutra kreću isplate penzionerima, prekosuta korisnicima socijalne pomoći i uskoro roditeljima srednjoškolaca.

Vučić se osvrnuo i na današnji protest roditelja ubijene dece iz OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu. Kako je rekao da su roditelji ubijene dece, čini mu se s pravom, tražili da imaju člana u Savetu roditelja, Branka Anđelkovića.

– Država Srbija je uputila molbu i zahtev Savetu roditelja da prihvate tog čoveka za člana. Savet roditelja to nije prihvatio. Sad ti roditelji kažu da žele da država sama radi posao oko memorijalnog centra, što država i radi u dogovoru sa njima. Ali ovi neće ni da čuju. Radite sve što možete, da čujete sve, da se izborite za sve – kazao je Vučić.

On je dodao da opozicija negira sav taj rad države.

Prema njegovim rečima, kampanja opozicije se svodi na najbrutalnije neistine i napade jer namaju šta da ponude.

– Ne postoji obećanje, plan i program. Plan je, kada vas pitaju za Kosovo kažite da to nije najvažnije pitanje. Kada vas pitaju za sankcije Rusiji kažite imamo monogo važniaj pitanja. Kad vas pitaju za Srebrenicu recite nećemo da gledamo u prošlost. To su njihovi treninzi. Dakle nema ozbiljnih pitanja – naveo je Vučić.

Kazao je da je bio na televiziji Pink pre nekoliko večeri i da su mu pustili izjavu nekog funkcionera opozicije, čije ime i prezime ni ne zna i ne bi ha pomenuo.

Prokomentariso je i izjavu kopredsendika Zajedno Đorđa Miketića da će ga zvati za svedoka, rekavši da on neće da učestvuje u stvarima u kojima učestvuje on.

– To nije ljubakanje s devojkama, što bi on želeo da predstavi. U nekim drugim stvarima nikada nisam učestvovao u kojima on učestvuje i nikada takve stvari nisam radio. Sutradan on kaže da mu je neko poslao sliku i pita da li je to rukopis BIA s nalogom Vučića. BIA istraži i zaključi da je slika skinuta sa snimka. A taj snimak nije napravljen tajnom kamerom, kako sam dobio informaciju iz BIA. Jer sam rekao nemojte ovake stvari da radite. Oni kažu predsedniče to je snimano iz blizine i on je neki svoj privatni snimak iskoristio da sebe predstavi kao žrtvu. I on odlićno zna ko ga je snimio. I mislim da će BIA čak i po pitanju tog snimak nedvosmisleno to da pokaže – kazao je on.

Vučić se ponovo vratio na opozicjiju u celini i kazao da govore da su ugroženi i da će možda nekog ubediti da su heroji ali njega neće.

– Možda jednog dana kada budem oslobođen čuvanja tajni možda tada o tome budem i govorio. A to je za tri i po godine. Oni ne žele Srbiju već zemlju koja će biti servilna i u  kojoj će oni biti ti koji će da se bogate – kazao je Vučić.

Kako je naveo da oni znaju da dok njega ne sruše neće moći da sruše Srbiju, jer je on gromobran koji je štiti.

Optužio je opoziciju da se ujedinjuje samo zbog novca.

Ocenio je da na predstojećim izborima 17. decembra postoje samo dve opcije – glas za listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ ili za „neku od lista Dragana Đilasa“.

„Vlast za neku od opozicionih lista je glas za Dragana Đilasa, sve će to na kraju biti isto. Ovoga puta oni ni ne kriju da je sve to isto. Građani imaju samo dve opcije na izborima“, naveo je Vučić za Hepi televiziju.

On je naveo da ukoliko njegova lista izgubi izbore, priznaće rezultate i poštovaće volju građana i prepustiti „Đilasovim stručnjacima“ da vode Srbiju.

„Ako pobedimo, biće još veća briga o ljudima, da uradimo sve što smo planirali za 2024. godinu. Dakle, prosečna plata 1.400 evra. Ako uspemo, Srbiju očekuju tektonske promene“, rekao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari