Protest roditelja ubijene dece u Ribnikaru: "3. maj i dalje traje", poruka ispred ulaza u Vladu Srbije 1Foto: Danas/Nina Čolić

Roditelji dece koja su 3. maja ubijena u masovnoj pucnjavi u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, ali i drugi građani, okupili su se u 8.40, tačno kada je pucnjava počela, ispred ove škole. Potom su došli do zgrade Vlade Srbije.

Oni su naveli da je razlog njihovog okupljanja to što još uvek ništa nije urađeno povodom inicijative dela roditellja, da škola postane memorijalni centar.

Na bočnom ulazu u zgradu Vlade Srbije građani su stigli oko 9, 15, a potom polepili nalepnice sa nastpisom „3. maj i dalje traje“.

Više desetina ljudi se trenutno nalazi ispred Vlade Srbije, a skup obezbeđuje policija, kako uniformisana, tako i u civilu.

Protest roditelja ubijene dece u Ribnikaru: "3. maj i dalje traje", poruka ispred ulaza u Vladu Srbije 2
Foto: N. Č.

Među građanima koji su došli su i advokatica Sara el Sarag, bivša rektorka Ivanka Popović, profesor Fakulteta političkih nauka Filip Ejdus, novinar Veran Matić…, javlja N1.

Protest ispred Vlade Srbije

Otac ubijene devojčice Mare Anđelković, Branko, rekao je za Nova.rs da nije izglasan od strane Saveta roditelja za člana Školskog odbora, iako je Ministarstvo prosvete, u skladu sa situacijom, preporučilo da u Školskom Odboru bude roditelj jendog ubijenog deteta, a čiji brat ili sestra idu u tu školu.

On je, između ostalog, objasnio da je na sednici Saveta roditelja više puta istakao da među roditeljima ne sme da bude podele.

Dodao je da je najavljivani Memorijalni centar „tek priča za sebe“, a o kojoj se, kako se čini, još uvek ništa ne zna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari