Nož i pogača su kod Vučiča: Kakav je trenutni rejting predsednika Srbije? 1Foto: Shutterstock/Bobica10

Golim okom se može videti da se došlo do promene mišljenja analitičara i samih narativa na televizijama sa nacionalnim pokrivanjem – kaže za Danas Zoran Gavrilović, izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja (BIRODI).

Sagovornik Danasa kaže da legitimitet bilo koje vlasti u državi na periferiji svetskog sistema zavisi kako od unutrašnje, ali i spoljne podrške.

On je tako odgovorio na pitanje o tome na koji način aktuelni režim Aleksandra Vučića planira da se izbori sa pritiscima Zapada u kontekstu rešenja kosovskog pitanja u društvu koje je u većini protiv nezavisnosti Kosova i opterećeno netolerancijom prema tom narodu nekadašnje južne srpske pokrajine.

– SAD koje su 2020. godine bile neutralno negativno predstavljene, sada su kao i EU i Rusija su neutralno predstavljene. Ostaje pitanje kako će na to da reaguje javno mnjenje. Prema sadašnjim podacima iz istraživanja, biračko koje glasa za vlast je pre svega vezano za ličnost Vučiča. Treba očekivati nastavak te lojalnosti – kaže sagovornik Danasa.

Kako zaključuje, prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, svaki peti glasač SNS-a bi glasao za SNS bez Vučiča.

– Nož i pogača su kod Vučiča – zaključuje Zoran Gavrilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari