NS: Nek nam je sa srećom kredit, Kragujevčani 1Foto: Z.S.M.

Povodom novog zaduživanja Kragujevca i uzimanja kredita od 1,7 miliona evra za preduzeće JKP „Vodovod i kanalizacija”, što je odlučeno na nedavnoj vanrednoj sednici Skupštine grada, reagoavo je saopštenjem Gradski odbor krgujevačke Narodne stranke.

„I bi peta vanredna sednica Skupštine grada Kragujevca i bi zaboravljeno ono što se tada dogodilo. Gradski parlament, na sednici po hitnom postupku, odlučio je o novom zaduživanju građana grada Kragujevca u visini od 1.7 miliona evra, za potrebe JKP ’Vodovod i kanalizacija’.U gradskom parlamentu, u atmosferi loše naučenih govora i nemih profesionalnih dizača ruku, donesena je još jedna u nizu katastrofalnih odluka za grad Kragujevac i njegove građane, stoji u obraćanju javnosti GrO NS Kragujevac.

Po njima, to je bilo i logično jer, šta drugo i očekivati od ovakvog gradskog rukovodstva, koje je jedino sposobno da nas zaduži novim kreditom ili stavi još jednu hipoteku.

– Tu se sve sposobnosti, gradskih nam čelnika, završavaju, ocenjuju kragujevački narodnjaci.

Za njih je, u najmanju ruku, čudno je što taj kredit uzima javno preduzeće za osnovna sredstva, a po prirodi svoje delatnosti ne može i ne sme da posluje sa gubicima, ali ništa više nije čudno u gradu Kragujevcu.

– Potpuno nenadano, iz tog mora jednoumlja, izronio je „glas razuma”, u liku gospodina Gorana Kovačevića, koji je, u naletu istinoljublja, ukazao na pogubnost najnovijeg poteza parlamentarne većine, ističu u svom saopštenju oni gest člana SNS koji je na sednici gradskog parlamenta Kragujevca ustao i javno kritikovao ovaj potez svoje stranke.

U kragujevačkom NS-u razumeju gospodina Kovačevića da, kao „slamka među vihorove” i pojedinac, ne može uraditi mnogo, ali se pitaju zašto isti Goran Kovačević, kao jedna od perjanica SNS-a i narodni poslanik, nije iskoristio svoju poziciju i preneo republičkom rukovodstvu šta se i na koji način u Kragujevcu radi i na taj način stvar istera do kraja.

– Naravno, nemojmo se zavaravati, to se nije dogodilo jer sve je to loše režirana predstava u čiju verodostojnost niko više ne veruje. Da ne zaboravimo, čuli smo i bajku o novom grandioznom stadionu vrednosti više od 64 miliona evra.

Nije nam samo jasno kojim ćemo putevima i drumovima doći do njega, jer je rupe i kratere na njima nemoguće zaobići. Naravno, za popravljanje ulica i mnoge druge „nevažne” stvari, novca nema, bar ne do nekog novog kredita i zaduživanja, zaključuju iz GrO NS u svom saopštenju poslatom juče medijima.

Ne propuštaju priliku da napomenu da ako želimo da sve ovo ne bude zaboravljeno i da se više ne dešava onda, još jednom, pozivaju Kragujevčane da se uključe u predstojeću kampanju i da 3. aprila ovu vlast „trajno pošalju u daleku prošlost”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari