NSA traži od kosovskih vlasti izuzeće Albanaca sa juga Srbije iz odluke o nepriznavanju pasoša

Ostavite komentar


  1. I ne cudim se Ragmie,sto niste citali sporazum (briselski) za slobodno kretanje,gde precizno pishe da pasoshi (Srpski ili Kosovski) mogu se upotrebiti kad drzavljanin sa Kosova ili Srbije napushta zemlju i putuje za trecu drzavu (ili tranzit) preko aerodroma u Beogradu ili Prishtina …

    1. nije istina da albanci sa kosovski Pasos moze da prode preko srbije pre dva dana sam dosa iz njemacke i kau svaku godinu maltretiraju nas na srbsu carinu treba da cekas po 2 i vise sata dok di daju jos neki dokumenat na cirilicu da pise kad si presao granicu i treba da predas kad izades u granicu i da prikezes licnu kartu i za decu rodeni izvod sa sliku ako slucajno nemas slike ili sumnja da nije to u sliku kosta te po sto evra ili kaze vrati nazad.iiiii…

      1. Mene iskreno čudi ds vss uopšte i puštaju da uđete sa lažnim dokumentom. Ne mogu da shvatim da je srbija takav xirkus od države da prima na svoju teritoriju nekog sa dokumentom „republike kosovo“
        Sramota!

        1. Pa Srbija i jeste cirkus od države! Umijte se, pogledajte se u ogledalo i zapitajte se pobogu, šta to nije u redu sa vama….

  2. Mislim da je dužnost srpskih vlasti da ne propuštaju na privremeno okupiranu teritoriju KiM srpske državljane albanske nacionalnosti a u skladu sa pozitivnom praksom u medjunarodnim odnosima. Isto kao što naše vlasti recimo imaju dužnost i obavezu da zadrže odredjene grupe naših gradjana od odlaska u EU, u cilju sprečavanja ilegalne imigracije i sl.

    1. Јадни Роловићу! Не постоји никаква „позитивна пракса“ којом би једној групи држављана, а по основу етничке припадности, било забрањено да са уредним документима прелазе државну границу! Да сте само мало паметнији било би Вас срамота глупости коју сте извалили…

  3. nije istina da albanci sa kosovski Pasos moze da prode preko srbije pre dva dana sam dosa iz njemacke i kau svaku godinu maltretiraju nas na srbsu granicu treba da cekas po dva tri sata dok sredis nepotrebne papire da prodes kroz srbiju i kad izades iz srmiju moras da predas te papire i zadecu rodeni izvod sa sliku ako slucajno nemas slike ili sumnja da nije to u sliku kosta te po sto evra ili kaze vrati nazad i to sigurno nije briselski sporazum

    1. Dardane,
      Svaki dan doleću avioni iz Prištine u Beograd sa bolesnima koji se leče u Beogradu a ne u Prištini ili ne daj boze Albaniji (tamo vade organe umesto lečenja).
      Tako da tvoja konstatacija o „maltretiranju“ ne stoji. Daj nešto bolje.

      1. Vladimir Rolovic…nema nikakve avionske relacije (vazdushne linije) izmedju Prishtina i Beograda ili obrnuto…inace navedi koja avio kompanija leti izmedju Prishtine i Beograda i koji dani.Nema!

          1. Nijednoj avio kompaniji koja bi povezala BG i PR nije data dozvola. Jedini letovi koji su se odvijali iz BG za PR i natrag od 1999 su helikopterski letovi UN i KFOR.

    1. Нема никаквих контра-мера које одавно нису на снази. Никаква роба на којој уопште пише „Република Косово“ не може нити је икада могла да уђе у Србију, с царином или без ње; службе Републике Србије не признају нити су икада признавале косовске пасоше, таблице, дозволе и осигурања, и сл. Нема ничега што би Србија могла да учини што већ није.

      1. Da krenemo redom. Srbija priznaje tablice one stare cini mi se KS. Kosovo ne priznaje srpske tablice gradova sa KiM. Osiguranja ne priznaju ni jedni ni drugi. Vozacke dozvole i licna dokumenta (osim pasosa) priznaju i jedni i drugi. Na onim automobilima koji imaju nove kosovsk tablice ili srpske sa registracijom na PE, PR, DJ, PZ, UR, KM, stavljaju se nalepnice.
        Roba sa KiM se plasira po ugovoru cefta jedini je problem sto se upustva za upotrebu ne mogu pisati na kosovarski jezik. Ali, kako su krenuli sa srpskim jezikom tako ce npr. jezik Albanaca sa KiM proglasiti Kosovarski…

        1. Хвала, Миодраже, на појашњењу!

  4. Prvo na granicnim prelazima prema Kosovu,moraju da su uvedu trake i šalteri Posebna traka za gradjane sa sprskim pasošem,a posebna traka za ostale,kao što i EU radi.Carina isto tako isto treba da radi.Posebne stope za unos i iznošenje robe.Kontrola leta isto tako treba da radi sa usligama.
    Vozila sa srpskim tablicama i kosovskim a sa vlasnikom vozila sa srpskim pasošem nema vinjete,a sa kosovskim uvesti VINJETU.Treba prvo rešti pitanje saobraćaja.Pa potom protok roba i usluga za sve .Posebne takse za tranzit robe sa Kosova prema Zapadu treba odmah uvesti i to isto i BIH treba da uradi.Blokirati protok roba.Ako Makedonci se pokažu kao šverceri isto odmah uraditi.Carinski rat i saobraćajni rat uvesti odmah.Isto uraditi i sa protokom novca sa poslovnim bankama preko NBS.Kakvi razgovori sa EU,jer mi nismo ni članica niti kandidat.Samo pojedinačni ugovori sa drugim zemljama – bilateralni ugovori ništa drugo .Blokirati sve zemlje koje rade u prometu sa Kosovom preko Srbije u tranzitu i u soabrčaju i u spediciji i u carini.Predlog zakona treba da urade stručnjaci i odmah po hitnom postupku na usvajanje.A čekati da Vučić mesecima napravi kontra mere,,,lipši mago dok trava ne naraste,,To je samo jedan od početaka.Dalje uvesti obaveznu vizu minimum 100 eur po osobi za albasnke državljane sa tudjim pasošima,a njihove ne priznavati i posebno regulisati postupak izdavanja viza.Saobraćaj drumski ,avionski ,protok robe i usluga,protok novca ,njihovi računi u našim bankama sve blokirati i pod strogu kontrolu.
    Tako isto i BIH da uradi Hitno.Ili naša sadašnja vlast neka pusti da nas terorišu,dok nedodje nova vlast

Ostavite komentar


Politika

Kako je socijalistkinja kritikovala opoziciju u Skupštini? 8

Kako je socijalistkinja kritikovala opoziciju u Skupštini?

Šefica poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Snežana Paunović kritikovala je danas opoziciju, ali i vlasti pre 2012. godine i istakla da u ekspozeu mandatara za sastav Vlade Srbije Miloša Vučevića nema ničega što bi neko mogao da kritikuje, pa je kritikovan on lično.

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.