Obradović (Dveri): Moguće napraviti dogovor sa opozicijom za beogradske izbore 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je moguće napraviti dogovor za lokalne izbore u Beogradu sa delom opozicije okupljenim oko Stranke slobode i pravde, Narodne stranke i Demokratske stranke, sa kojima su Dveri činile Savez za Srbiju, ali i da je neophodna „zajednička odbrana izbornih rezultata“.

„Moramo imati odlično obučene čuvare kutija na svakom mestu – i (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić će izgubiti“ rekao je Obradović u emisiji „Iza vesti“ na N1.

On je rekao i da bi bilo „potpuno prirodno“ da u eventualnom drugom krugu predsedničkih izbora glasa za drugog kandidata opozicije, ali pod uslovom da se taj kandidat „ne zalaže za priznanje Kosova, ulazak u NATO ili priznanje genocida u Srebrenici“.

Na pitanje da li bi Dveri podržale stranke opozicije za eventualno formiranje vlasti u Beogradu, Obradović je rekao da je tu situacija „drugačija jer je u pitanju lokalna problematika, a ne nacionalne teme“ i dodao da „nema prepreke za saradnju sa drugima u opoziciji“.

Obradović je dodao i da je sa druge strane saradnja Dveri na predstojećim izborima otvorena za svakoga ko podržava kandidata i program patriotskog bloka, ali da sa Zavetnicima do sada nije bilo razgovora o saradnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari