Obradović: Nećemo učestvovati u antidemokratskim i protivustavnim izborima 1Foto: BETAPHOTO/ Milan Obradović

Poslanik Dveri Boško Obradović poručio je danas da taj pokret neće učestvovati na izborima 21. juna, napominjući da su oni apsolutno antidemokratski, protivustavni i zdravstveno nebezbedni.

Ostajemo verni bojkot kampanji na svim nivoima i nastavljamo sa buntom protiv ove nedemokratske i lopovske vlasti, rekao je Obradović novinarima u Skupštini Srbije.

Za nas u pokretu Dveri, rekao je Obradović, bojkot je mrtva priča, mrtav projekat i za nas je pasivan bojkot neprihvatljiv. Spremni smo da sarađujemo sa onim političkim akterima, koji će bojkovati izbore i da se borimo za odlaganje izbora koji su zakazani za 21. jun, dodao je on.

Obradović je ocenio da se danas u Skupštini događa „novi državni udar“, novo kršenje Ustava, zbog čega poziva sve pravnike, koji drže do morala i kredibiliteta, da javno osude ono što vlast namerava da uradi na ovoj sednici, a to je izmena dva ključna izborna zakona 45 dana pre izbora.

Prema njegovim rečima, izborni proces je počeo po jednom zakonu, a od sutra će se, kada busu usvojeni zakoni, biti nastavljen po drugom.

Obradović je rekao da će Dveri Ustavnom sudu Srbije podneti vanrednu pravnu meru – prekidanje tekućeg izbornog procesa do ocene ustavnosti i zakonitosti zakona.

U narednim danima Dveri kreću u predizbornu kampanju, ali ne za izbore 21. juna, već za bojkot i buduće izbore, rekao je Obradović koji je pozvao sve nekadašnje saborce Dveri da im se pridruže.

On tvrdi i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić dogovorio sa Hašimom Tačijem nezavisnost „lažne države Kosova“ i njeno članstvo u Ujedinjenim nacijima, što je nazvao činom veleizdaje.

Pozivam sve kolege iz opozicije koji su u bojkotu izbora, da nam se pridruže, jer nam je potreban aktivan bojkot, pobuna protiv vlasti i odlaganje izbora, da se ujedinimo u zajednički front i akcije za odlaganje izbora 21. juna do kraja godine i da onda nastupimo na zajedničkoj listi opozicije, rekao je Obradović.

Dragi građani, ušli su vam na krovove, a sledeći korak je da vam uđu u stanove i da vas šamaraju, ako drugačije mislite, a tada će biti kasno, predočio je Obradović.

Pozivam mog kolegu opozicionara Sergeja Trifunovića, u čiju opredeljenost uopšte ne sumnjam, pozivam ga da ozbiljno preispita odluku o izlasku na izbore, jer ako izlazi na takve izbore, on učestvuje u kršenju Ustava, rekao je Obradović.

Ne mogu da ostanem ni u kom kilavom savezu, gde sedimo kod kuće i tvitujemo, protiv onih koji su palili kuću predsedniku sindikata Dejana Pavlovića, rekao je Obradović.

Tvitovima, saopštenjima, pasivnim bojkotom, ne može više, ja sam spreman sa svima i u Savezu za Srbiju za aktivan bojkot i narednih dana ću razgovarati sa kolegama, poručio je Obradović.

Aktivan bojkot su svi vidovi gerilskih akcija, pravne, ustavne inicijative, svaki vid građanske neposlušnosti, nezadovoljstvo građana ili protestnim vožnjama kroz gradove i opštine, samo tvitovi nisu aktivni bojkot, a tu mislim i na sebe i da prestanem da tvitujem i izađem na ulicu, zaključio je on.

Obradović je ukazao da su njihovi protesti „na ivici granice zdravstvene nebezbednosti“, ali treba imati u vidu da su građani do pre 10 dana bili zatvoreni četiri dana u četiri zida. Opasniji virus od korone je virus diktature Aleksandra Vučića, rekao je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari