Obradović: Ministar zdravlja dobio prevelika ovlašćenja

Ostavite komentar


  1. Evo studenta, svake nedelje zna sve više!

    Dragi Boško,
    Ne znaš ništa o medicini! Polaziš od svog deformisanog stava da politika odlučuje o zdravstvu. To je OVDE tačno, ali nije NORMALNO i bolje da se boriš protiv takvog sistema, a ne protiv odluka Ministra zdravlja.

    NORMALNE države konsultuju stručnjake, a o vakcinaciji su odavno postignuti konsenzusi – ne lupetaj o „javnoj raspravi“, tu svi ravnopravno učestvuju, jel’ tako? Ti i Karleuša i Vučić i Miki iz Velikog Brata ste na TV-u, a glasa narod?

    Postoji razlog zašto se medicina studira 2 godine više nego što si ti studirao svoju književnost, a posle ide specijalizacija, subspecijalizacija i tako dalje… O ključnim stručnim zdravstevinm pitanjima, makar i u javnosti kontroverznim, ne može da glasa. Ili je tako ili neka javnost leči pacijente.

    Vakcinacijom su istrebljene mnoge bolesti koje se sada vraćaju, a anganžmanima književnika-studenta i prsatih pevaljki treba da predju u nadležnost naroda. Živeli!

    Pričaj o toj komunalnoj policiji, to je tvoj nivo – vakcinacija je nešto o čemu se odlučuje na stručnom nivou. I ovaj ministar, kakav-takav-magarac, opet zna toliko više od tebe…

    Idi pitaj profesore da li narod glasa o metodama lečenja u demokratijama ili u čemu ti već želiš da živiš – feudalnoj monarhiji, teokratiji, dosta vrtiš svoju „opciju“…

    1. Dragi Bleck-ovcu, koliko god da se e smatraš velikim, znaj da su takvi uvek bili najmanji.
      Čovek se trudi da sačuva naša osnovna ljudska prava i to nema veze niti sa medicinom, niti sa javnim prevozom niti sa letenjem na Mars.
      Ko hoće da se vakciniše nek se vakciniše i tim ljudima država treba da obezbedi sve ono što civilizovano čovek u današnje vreme očekuje da dobije i da bez ikakvog razmišljanja može to sebi da priušti.
      Ali isto tako država mora da poštuje osnovna ljudska prava da ako neko sumnja ili u državu ili u instituciju koja proizvodi tu vakcinu ili u samo svojstvo te vakcine onda niko na svetu nesme na silu da tog čoveka natera na tako nešto.
      To je kršenje ljudskih prava, lične slobode i tako nešto ne sme da se dozvoli u ni jednoj jedinoj zemlji.

      PS: inače nijedna vakcina ne garantuje da osoba koja je vakcinisana ne prenosi virus na drugu osobu, tako da vakcina ne sprečava širenje virusa

      1. Uh, našao si ti da me učiš o vakcinama – uopšte ne razumeš, lepo se vidi iz tvog ‘PS’-a… Za ovako nešto se ne glasa, i nije demokratsko pravo – svojom „odlukom“ ne možeš i ne smeš da ugrožavaš druge, zato su određene vakcinacije obavezne svuda u svetu.
        Raspitaj se malo, tvoj se idejni vodja nalupao o vrlo specifičnoj temi, a ti ga braniš. Ovo je izuzetno kompleksno i zaista treba znati o tome pre nego književnik sedne i počne da se poziva na prava…

        1. Veliki Blek @
          Da li ste lekar@
          Ja sam lekar i uzimam si za pravo da Vam odgovorim.
          Nisam antivakcinas i apsolutno podrzavam imunizaciju.
          Ali ne na ovakav nacin.
          Da li ste procitali usvojeni zakon o OPSTOJ IMUNIZACIJI?
          Roditeljima koji ne vakcinisu svoju decu ,ODUZIMACE SOC.sluzbe i vrsice PRISILNU VAKCINACIJU?
          Da li ste VI SVESNI STA TO ZNACI?
          O drugim sankcijama,koje vas i nas ocekujju ,PROCITAJTE ZAKON.
          Ministar,kon vlada su izgubili poverenje,i zbog toga je izgubljeno poverenje u vakcine .To je ZLOCIN. protiv javnog zdravlja gradjana
          Da li znate zasto kon ,nije odgovarao 2009 g,u vezi spaljenih vakcina ,neistina izrecenih u vezi sigurnosti za decu i trudnice ,opasnom sastojku u vakcinama ( u SAD -u je ZABRANJEN?)?
          Zasto u EU ,NEMA TAKVE FASISTICKE ZAKONE ,PROTIV SVOJIH GRADJANA ?
          MENGELE JE TO RADIO U AUSVICU.
          ODUZIMAO NASILNO DECU !
          Demantujte me ,posle procitanog ZAKONA !

        2. Kon ,mora da odgovara ,umesto ANTIVAKCINASA ,koji su posledica njegovih necasnih dela ( 2009g?) kaže:

          Vakcine su u svim drzavama OBAVEZNE. ,ALI NISU PRISILNE.
          Da li znate razliku ?
          Zasto je u Srbiji toliko nepoverenje prema obaveznoj imunizaciji ,?
          Ja znam odgovor, a Vi kada shvatite ,bice kasno za vasu decu i vase potomke .

    1. Djeksone@
      Hvala za komentar,kojim ste pokazali ,nivo svojih intelektualnih sposobnosti ,,obrazovanja i vaspitanja .
      Ne trazimo clansku kartu,na uvid !

    1. Milicice @
      Kome ste uputili komentar i na koja konkretno OVLASCENJA“ mislte ?
      Malo vam je “ kabast“ red reci i cudan misaoni tok te. posledicno napisaste. . nerazumljiv komentar.
      Ili se drzite naredbe,SA POKLICEM NA USNAMA………

    2. Milice@
      Mnogooo bih volela jedan intelektualni ,civilizacijski komentar,SNS – ovaca( izvinite ,ali tako se predstavljate,bez namere da vas uvredim), sa uvazavanjem i postovanjem sagovornika .
      Izgleda ,da cu se nacekati.!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.