Obradović objavio osam tačaka novog srpskog suverenizma Nacionalnog okupljanja 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Lider Dveri Boško Obradović je danas objavio osam tačaka „novog srpskog suverenizma“ za koje se zalaže izborna koalicija „Nacionalno okupljanje“.

On je u saopštenju naveo da ta koalicija, koju uz Dveri, čini stranka Zavetnici, javne ličnosti i udruženja, garantuje da će politika buduće Vlade Srbije počivati na tim principima.

Kazao je da tu spada odbacivanje francuskog-nemačkog plana za Kosovo, „odmah i u celosti“ kao i protivljenje uvodjenja sankcija Rusiji i bilo kom drugom.

Prema njegovim rečima, tu spada i protivljenje članstvu Srbije u NATO i isticanje kandidatire za BRIKS kao i „puna podrška Republici Srpskoj i svim Srbima u regionu i rasejanju“.

Uz „ekonomski i ekološki patriotizam“, kako je naveo, tu spada i „suverena prosvetna, kulturna i medijska politika“ kao i princip „Evropa otadžbina – da, briselska EU – ne“.

„U 21. veku najvažnije je očuvati svoj duhovni i nacionalni identitet – veru, istoriju, tradiciju, jezik i pismo“, naveo je Obradović.

Prema njegovim rečima prioritet je i očuvanje svetinje braka, porodice i tradicionalnih vrednosti.

„Da se izborimo protiv kolonijalne uprave, da se udržavi ponovo mi pitamo i odlučujemo kako će izgledat prosveta, kultura i mediji, a ne neko sa strane. Srbija je zakon!“, ukazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari