Boško Obradovićfoto FoNet/Medija centar

„Vladimir Orlić, predsednik Narodne skupštine ne sme biti taj koji će samoinicijativno ukinuti rad Anketnog odbora. To pitanje mora biti tema na sledećoj sednici nakon razgovora sa roditeljima“, kaže za Danas Boško Obradović, lider Pokreta Dveri i član Anketnog odbora.

On napominje da je veoma važno uvažiti šta imaju da kažu roditelji tragično nastradale dece i u Ribnikaru i u Mladenovcu i okolini.

„Zato sam kao član Anketnog odbora predložio da se najpre obave razgovori sa njima, i to direktno a ne preko advokata kao posrednika, ukoliko oni to žele. Anketni odbor ne treba da se bavi policijskim i sudsko-tužilačkim poslovima, već da utvrdi političku pozadinu i odgovornost za to kako je urušen sistem vrednosti u našem društvu i kako smo došli do majskih tragedija, kao i šta treba hitno učiniti kako nam se tako nešto nikada ne bi ponovilo. Anketni odbor svakako mora da nastavi sa radom u vezi sa masovnim zločinom u Mladenovcu i okolini, ukoliko se roditelji tamo nastradale dece tome ne protive, a posebno jer su tu vidljivi propusti u radu policije, tužilaštva i sudova koji su mnogo pre mogli procesuirati ubicu“, napominje Obradović.

On predlaže da Anketni odbor odvoji slučajeve masovnih ubistava u Ribnikaru i Mladenovcu, sasluša stavove roditelja u oba slučaja, i da se bavi poslom koji ne zadire u tužilačke istrage i sudske procese.

„A tu nas čeka ogroman posao utvrđivanja političke odgovornosti i prevencije nasilja!“, smatra Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari