Obradović podržao abdikaciju princa Petra Karađorđevića 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

Lider Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović podržao je gest princa Petra Karađorđevića, koji je abdicirao u korist svog brata Filipa, saopšteno je iz te stranke.

Obradović je naveo da je taj gest „ne samo bratski već i državnički potez koji vodi računa o budućnosti monarhije u Srba“.

„Njegovo povlačenje u korist mlađeg brata koji se vratio u Srbiju svedoči o nesebičnoj i državotvornoj svesti u najboljoj tradiciji Karađorđevića“, kazao je Obradović, naglasivši da je princ Filip izuzetno pozitivna ličnost i primer za ponašanje jednog člana Kraljevskog doma koji je omiljen u narodu.

Kako je istakao, njegov povratak u Srbiju obradovao je sve monarhiste, a njegova ženidba Srpkinjom i prvo kraljevsko venčanje u Srbiji posle toliko decenija „oduševili su sve kojima je stalo do svetle prošlosti“, a vrhunac je bilo rođenje i krštenje prvog Karađorđevića u Otadžbini posle 100 godina, Stefana.

Obradović je naglasio da će učiniti sve, kao budući narodni poslanik, da se u Narodnoj skupštini otvori javna rasprava na temu povratka monarhije, jer je „došlo vreme da građani čuju da postoji i drugi oblik državnog uređenja izuzev republikanskog“, a takav oblik vladanine ima 15 najuspešnijih evropskih zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari