VLADIMIR OBRADOVIĆfoto BETAPHOTO/MILAN ILIĆ

Vlast u Beogradu predvođena Aleksandrom Šapićem i Srpskom naprednom strankom (SNS) odlučila je da rasproda kapital koji Beograd ima u Saobraćajnom preduzeću „Lasta“, saopštio je član Privremenog organa Grada Beograda i kandidat za gradonačelnika ispred liste „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović.

Dodao je da je odluka o tome doneta u tajnosti tokom izborne ćutnje i bez bez bilo kakvih procena vrednosti.

„To je dokaz da su Šapić i naprednjaci sve ono što je vlasništvo Beograđana stavili na doboš“, naglasio je Obradović u saopštenju.

Istakao je da Beograd deo po deo ostaje bez vlasništva koje je godinama sticao i to od strane ljudi koji su uzurpirali vlast i pored toga što su im Beograđani dva puta rekli da ih ne žele.

„Privremeni organ je ovlašćen da donosi samo one odluke koje su neophodne za hitno i tekuće poslovanje grada. Svakom je jasno da ništa ne može biti hitno u rasporadji imovine Beograda, niti u prodaji akcija Laste“, naglasio je Obradović u saopštenju.

Dodao je da će protiv članova Privremenog organa, Šapića, Nikodijevića i Mirkovića, koji glasaju za štetne odluke izvan svojih ovlašćenja, pokrenuti krivične postupke, „jer ovakve radnje moraju da se zaustave“.

„Svi koruptivni i štetni postupci se moraju raskinuti, a imovina Beograda zaštititi, dok ćemo odgovore na pitanja da li je novi vlasnik blizak SNS, dobiti kada konačno smenimo one za koje je Beograd samo plen, a to će biti na prvim sledećim fer i poštenim izborima“, zaključio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari