Obradović: Vučić prihvatio predlog Dveri za obavezni vojni rok od 3 meseca 1Foto:EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da Aleksandar Vučić nema odgovor na aktuelnu krizu i da izgleda kao ucenjen čovek koji je obećao više stvari na više strana i sad ‘ne zna ni kud će ni šta će’, ali da je jedina konkretna stvar o kojoj je govorio predlog o vojnom roku.

Obradović napominje da od predsednika nismo dobili odgovore na neka suštinska pitanja.

„Ko nas i kako pritiska da uvedemo sankcije Rusiji i priznamo lažnu državu Kosovo i šta ćemo uraditi po tom pitanju, kada će biti formiran novi saziv Narodne skupštine i otvorena javna rasprava na ove teme, dokle će vlast podržavati strane kompanije umesto domaće preduzetnike, šta će biti sa Rio Tintom i otvaranjem rudnika litijuma…“, naveo je on i ukazao da su mnoge druge teme ipak pokrenute.

„Sve druge teme koje su pokrenute nisu u nadležnosti predsednika države već Skupštine i Vlade koje trenutno ne postoje. Ideja konferencije je očito bila da dodatno skrene pažnju javnosti sa ključnih pitanja“, smatra Obradović.

On se osvrnuo i na predlog Aleksandra Vučića da se uvede obavezno služenje vojnog roka u trajanju od 90 dana, ocenivši ga kao jedinom konkretnom stavkom iznetom na ovoj konferenciji.

„Jedino konkretno bilo je prihvatanje ideje Srpskog pokreta Dveri o povratku redovnog služenja vojnog roka i to baš kako smo predložili u dužini od tri meseca. Samo što je to trebalo uraditi pre mnogo godina kada smo to prvi put najavili, a ne da u međuvremenu imamo problem sa popunjenošću sastava Vojske Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari