Očigledan je sukob između Vučića i Šapića: Odbornici Skupštine Beograda za Danas o "strahovima" gradonačelnika 1Foto: FoNet/Instagram

Sukob između predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, i gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića je evidentan, slažu se sagovornici Danasa, prenoseći utiske sa jučerašnje sednice Skupštine grada Beograda, kada je, kako kažu bilo evidentno da je Šapić ničim izazavan govorio o navodnom dogovoru Vučića i predsednika Stranke slobode i pravde, da će Dragan Đilas zauzeti njegovo mesto na proleće sledeće godine.

Naime, Šapić je, kako prenosi N1, rekao da bi voleo da je Dragan Đilas tu pa da mu kaže sve što ima da mu kaže, a ne da koristi odbornike Đilasove partije i iz koalcije za tako nešto.

Na to mu je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević odgovorio da „nije moguće da dođe, jer nije odbornik“.

– Ne, moguće je ako podnesu ostavke… Vidim da ide gradom i da priča kako će da bude novi gradonačelnik i kako se već dogovorio. Voleo bih da čujem s kim se dogovorio. Priča da se s Vučićem dogovorio, od Vučića to nisam nikad čuo… – rekao je Šapić.

Potom je rekao sledeće: „Da li će moje kolege da glasaju za njega, to ja ne znam, ali mu poručujem da pojača svo svoje teško oružje koje u ovom momentu ispaljuje po meni i on i oni koji mu pomažu iz moje organizacije. Ukoliko budem ja bio ovde, on sigurno neće biti gradonačelnik. Pošto, ako ja politički preživim, on se sigurno neće vratiti na političku scenu… (odbornicima) Kako vas ne interesuje, pa da li ste tražili smo smenu!?“

Očigledan je sukob između Vučića i Šapića: Odbornici Skupštine Beograda za Danas o "strahovima" gradonačelnika 2
Miloš Pavlović Foto: Narodna stranka

Prema rečima Miloša Pavlovića, odbornika Narodne stranke, “prosto je vidljivo da između gradonačelnika Beograda i Aleksandra Vučića postoje neki disonantni tonovi”.

– To se moglo videti na prethodnoj sednici Skupstine Grada, videlo se u međuvremenu kroz medije poput Objektiva, ali i na jučerasnjoj sednici Skupštine grada Beograda u delu kada Aleksandar Šapić navodi da postoji i deo njegove stranke koji bi ga smenio istovremeno šaljuci poruku Vučiću ili je gradonačelnik ili neće biti deo vladajuće stranke stranci i da za njega drugi dogovori ne važe. Što se tiče njegovog ponašanja prema ljudima istakao bih da je on takav bio i kad je bio aktivni sportista, a da je to sad možda samo izraženije – zaključuje sagovornik Danasa.

Očigledan je sukob između Vučića i Šapića: Odbornici Skupštine Beograda za Danas o "strahovima" gradonačelnika 3
foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Prema rečima Dobrice Veselinovića, šefa Odborničke grupe Ne davimo Beograd  i koalicije Moramo u Skupštini grada, „evidentno je da postoji disfunkcionalnost u okviru vladajuće koalicije u Beogradu, pa tako ni predsednik Skupštine ne zna šta će i kad biti na dnevnom redu, da postoji rat klanova Vesićevih i Šapićevih ljudi i velika nervoza gradonačelnika koji umesto da rešava stambeni krizu, krizu sa energijom i zagađenjem vazduha pribegava oprobanom radikalskom maniru da napada političke protivnike i svađa se sa medijima”.

Očigledan je sukob između Vučića i Šapića: Odbornici Skupštine Beograda za Danas o "strahovima" gradonačelnika 4
Foto: FoNet/Milica Vučković

– Što se tiče mogućih prevremenih izbora, jasno je da je u pitanju volja samo jednog čoveka, odnosno Aleksandra Vučića, i da je njihovo eventualno raspisivanje može biti samo u slučaju da SNS bude u mogućnosti da ostvari bolji rezultat nego u aprilu – kaže Veselinović.

Kako dodaje, njemu je nepoznato i to o čemu se razgovaralo na čuvenom sastanku Vučić-Đilas, a još manje je upućen u čaršijske priče o tome.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari