Od dopisane rečenice važniji zvanični izveštaj

Sagovornici Danasa o "svojeručnoj" poruci novog američkog državnog sekretara srpskom predsedniku

Ostavite komentar


  1. Vidim da vas boli prijateljski odnos prema Vucicu. To je dokaz da ga poštuju posebno sto drzi rec pa kada im se to ne svidja. To je pre svega dobro za Srbiju.

    1. Zanimljivo. Ne znam da li smo čitali isti članak jer svi sagovornici koji su komentarisali ovu vest o Blinkenovoj poruci se slažu u tome da Vučić ne drži reč. Nijedan diplomata sigurno neće staviti eventualni prijateljski odnos sa stranim partnerom/sagovornikom ispred interesa svoje zemlje i svog zadatka kao diplomate. On će samo pokušati da iskoristi ti prijateljstvo da bi lakše i brže izvršio svoj zadatak.

  2. Ne gresite, on je hteo da kaze ono sto so obecao kad smo te stavili tu gde si treba da ispunis, ili ides za Hag na ekonomsko ili kuskasko ratno sudjenje, neglupiraj se nismo mi Srbi, to pismo kaze.

  3. „nije neobično u diplomatiji svojeručno dodavanje teksta službenom odštampanom pismu“.
    Ovo je katastrofa! Mislim to nepoznavanje diplomatskog komuniciranja od strane opozicinih vajnih teoreticara i politicara europljana . Diplomatske poruke se ne citaju vac se iscitavaju, alo! Cinjenica da je poruka postarski dopisana rukom jeste diplomatska gesta kojom se saopstava nesto negativno (nepostovanje) i ako je sama recenica pozitivno intonirana. Jos jedan dokaz da nam je vlast super kakve su neznalice i vezeri u opozciji .

  4. „Prema mišljenju Bojana Pajtića, jasno je da je Vučić prvo da bi došao na vlast, a potom da bi se na njoj održao, davao obećanja zapadnim političarima u odnosu na status Kosova i Republike Srpske“. Oni(zapadni političari) sada očekuju da ono na šta se obavezao bude realizovano.“

    „Papir govori, ljudi laju.“
    Neka pokažu papir gde je to potpisano, a potpisao ga bilo koji zvaničnik Srbije.

    Šta, nema papira?

    E pa onda je to usmeno obećanje (ako je ikada i dato) u rangu usmenog obećanja datog Gorbačovu da se NATO neće širiti na istok po ujedinjenju Nemačke.

    A i da ima papira, postoji i onaj potpisani i garantovan od zapada o formiranju zajednice srpskih opština, o povratku srpske vojske na granice (manje od 1000 ljudi, jel’), i razna druga obećanja ludom radovanja. Pa što se onda spominje samo taj jedan papir – koji pride ni ne postoji?

  5. Ovo je stvarno neverovatno šta se sve trpa u koš zvan opozicija. Ispade da svaki kafanski glasnogovornik je opozicija.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.