Odavanje počasti i debata o Đinđiću: „Pucanj u budućnost: Gde smo 21 godinu kasnije“ 1Foto: Novi optimizam

Pokret Novi optimizaam i Građanske inicijative će 12. marta obeležiti 21. godinu od ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, najpre polaganjem venaca na njegov grob a zatim i tribinom „Gde je Srbija 21 godinu nakon ubistva Zorana Đinđića?“.

Pokret Novi optimizam i Građanske inicijative će obeležiti 21. godinu od ubistva prvog demokratskog premijera Srbije Zorana Đinđića, kako bi mu „odali počast i sačuvali njegovo nasleđe od zaborava,“ navodi se u saopštenju.

Program će početi u 11 časova polaganjem venaca na Đinđićev grob u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Od 13 časova biće održana i debata „Gde je Srbija 21 godinu nakon ubistva Zorana Đinđića?“ u Prostoru Miljenko Dereta, аdresа Dobračinoj 55.

Učesnici debate biće profesorka Fauklteta dramskih umetnosti Milena Dragićević Šešić, teolog Vukašin Milićević, novinarka Jovana Polić, direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović, student Fakulteta političkih nauka BU Pavle Cicvarić, dok će moderator biti predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.

„Pozivamo vas da nam se pridružite i doprinesete debati o trenutnom stanju u društvu i perspektivi Srbije, u duhu poštovanja prema Zoranu Đinđiću, njegovoj viziji i nas,“ stoji u saopštenju za medije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari