Odbornica Ne davimo Beograd: Branko Kockica nas je ućutkivao, rekao mi je "Srećice, smiri se" 1Foto: N1

Odbornica pokreta Ne davimo Beograd Natalija Simović izjavila je za N1 da je odbornik SNS-a Branislav Milićević Kockica na konstitutivnoj sednici Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda, ućutkivao, prekidao i omalovažavao nju i njenu koleginicu Olgu Manojlović Pintar, a na kraju ih i gađao zgužvanim dnevnim redom.

Simović je u emisiji N1 Studio Live objasnila da je konstitutivna sednica zakazana po hitnoj proceduri, ali da su Manojlović Pintar i ona uspele da pripreme konstruktivnu kritiku i argumentaciju.

„Po Pravilniku, do odabira predsedavajućeg, najstari preuzima predsedavanje. To je bio Branko Milićević. Od kako je preuzeo predsedavanje, na vrlo neprikladan način se odnosio prema samoj sednici. Nas dve je ućutkivao, nije nam dao da dovršimo misao, niti komentar„, navela je Simović za N1.

U jednom trenutku joj je Milićević rekao „srećice, smiri se“, a sve je, kako je istakla, kulminiralo kada je zgužvao dnevni red i gađao ih njim.

Tada je, kako je objasnila, nastao i snima koji se proširio društvenim mrežama na kojem je Manojlović Pintar „poentirala da je to simbolika neodgovornosti odnosa prema javnoj funkciji“.

„Samo nas dve smo bile negde targetirane, ućutkivane, prekidane, omalovažavane“, dodala je Simović koja ne očekuje da će Milićević snositi bilo kakve sankcije za svoje ponašanja.

„I veći skandali su prolazili nekažnjeno“, podsetila je Natalija Simović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari