Odbornik SNS Branislav Milićević (Branko Kockica) vređao i gađao materijalima odbornicu Moramo (VIDEO) 1Foto: Screenshot Twitter @dizzymissie

Prva sednica Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda, počela je burno, kako ukazuju opozicioni odbornici, jer je odbornik SNS Branislav Milićević, poznatiji kao Branko Kockica, koji je predsedavao sednicom, verbalno napao i vređao članicu komisije iz opozicione grupe Moramo, a zatim je gađao papirnim materijalima sa sednice.

Prvi je o ovome na Tviteru pisao šef odborničke grupe Moramo, Dobrica Veselinović.

„Prva sednica komisije za spomenike i imenovanje ulica i trgova krenula je skandalozno. Za predsedavajućeg je izabran Branislav Milićević (Branko Kockica) koji je posle zamerke naše Olge Manojlović na proceduru rada gađao materijalima za dnevni red. Uskoro opširnije…“, napisao je Veselinović.

Odbornička grupa Moramo ubrzo je i izdala saopštenje o ovom incidentu u kome stoji i da je Olga Manojović tokom same sednice pokazala zgužvane materijale koje je bacio Milićević uz konstataciju da to oslikava odnos SNS i Milićevića prema komisiji.

„Ovo ćemo sačuvati za muzej. Ovo je jedan eksponat koji Narodni muzej može da prikaže, kako se odnosi član komisije za spomenike i imenovanje ulica prema svojoj funkciiji. O kako odgovornom odborniku se radi”, navela je Manojlović.

Odbornica iz iste grupacije Natalija Simović osudila je gest Milićevića ističući da je on bio vidno iznerviran što su članice iz opozicionih redova uopšte zatražile reč.

“Milićević je bio vidno iznerviran jer smo tražile reč i obrazlagale neslaganje sa dnevnim redom i odlukama koje nam se nameću uz nepotpun materijal, što je izgleda praksa svih gradskih službi i institucija do sada“, izjavila je Simović.

Odbornik sa liste „Ujedinjeni“ Vladimir Pajić, iz redova PSG, takođe je na društvenoj mreži Tviter komentarisao da je održana konstitutivna sednica Komisije koja je protekla skandalozono zbog ponašanja Milićevića.

„Sednica je procesuralna katastrofa. Ponašanje Branka Milićevića slandalozno jer je, kao najstariji, predsedavao do izbora. Malicioznost i vređanje upućeno koleginici iz Moramo je samo pokazatelj da je lako postati “Crni Deda Nemraz”“, naveo je Pajić.

On se osvrnuo i na dnevni red sednice navodeći da je pred članovima bila odluka o menjanju naziva Zemunske ulice – u Egipatsku, o čemu odbornici nisu dobili obaveštenje na vreme, niti obrazloženje predlagača.

Na prvoj sednici Komisije odlučivalo se o imenovanju jedne ulice koja je prvobitno trebalo da ponese ime Gamala Abdula Nasera povodom obeležavanja godišnjice samita nesvrstanih. Nakon intervencije egipatske ambasade koja je u toku posete Egipatskog predsednika Beogradu, predlog je promenjen u „Egipatska ulica“.

Za predsednicu Komisije izabrana je Bojana Borić Brešković, direktorka Narodnog muzeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari