Odbornici Narodne stranke: Grade Nacionalni stadion da se navijači ne uvrede, a nema kanalizacije 1Foto: Narodna stranka

Gradnja nacionalnog stadiona je sada potpuno nepotrebna i 250 miliona evra, na koliko je procenjena cena gradnje, potrebno je uložiti u izgradnju u unapređivanje zdravstvenog sistema kako lekari ne bi odlazili iz Srbije, kao i za rešavanje drugih problema koji direktno utiču na kvalitet života građana, rekli su danas odbornici Narodne stranke u Skupštini Beograda Marina Lipovac Tanasković i Miloš Pavlović.

„Nema dovoljno domova zdravlja, ne grade nove škole i obdaništa koliko bi trebalo, đaci ne dobijaju besplatne udžbenike, Beograd je jedini grad u Evropi koji nema fabriku za prečišćavanje otpadnih voda, nego se kanalizacija izliva u reke, ali vlast gradi nacionalni stadion da se navijači ne uvrede“, rekao je Pavlović u programu „Otvoreno“.

Pavlović je naveo i da je delom novca predviđenim za gradnju nacionalnog stadiona moguće rekonstruisati stadione Partizana i Crvene zvezde na kojima bi igrala reprezentacija Srbije, a gradnju nacionalnog stadiona odložiti za bolja vremena.

„Režim SNS-a hoće da gradi nacionalni stadion zato da bi se oni lično bogatili na koruptivnim poslovima vezanim za gradnju, a drugi cilj je manipulacija nacionalnim osećanjima birača, kojima hoće da se predstave kao patriote. To su hteli i jarbolom, ali što je veća zastava kojom režim maše, veća je izdaja nacionalnih interesa, od Briselskih sporazuma do nedavnog sramnog potpisivanja u Beloj kući“, rekao je Pavlović.

Marina Lipovac Tanasković rekla je da ne postoji studija o ekonomskoj opravdanosti, nego „samo naređenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se gradi stadion“.

Ona je navela da bi, prema podacima dostupnim javnosti, ceo kompleks trebalo da bude izgrađen u Surčinu na površini od 430 hektara i da oko stadion ima kapacitet od 60.000 gledalaca i da oko njega bude 10.500 parking mesta.

„Stadion Rajko Mitić ima kapacitet 43.000 gledalaca i pitanje je da li nam je potreban novi stadion kapaciteta 60.000 gledalaca. Takav stadion nije samoodrživ ako se na njemu godišnje bude igralo samo pet ili šest utakmica reprezentacije“, rekla je Marina Lipovac Tanasković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari