Odbornici Palilule jednoglasno usvojili ostavku Jovičića 1Foto: Aleksandra Popović

Skupština opštine Palilula u Beogradu prihvatila je na današnjoj sednici ostavku predsednika te opštine Aleksandra Jovičića koji je uhapšen sa još sedam osoba pod optužbama da su omogućili nelegalnu gradnju na Paliluli. 

Odbornici opštine Palilula danas su se sastali na sednici na kojoj je prva tačka dnevnog reda ostavka koju je podneo Jovičić.

Na sednici je bilo prisutno 44 odbornika, od kojih većina članovi Srpske napredne stranke, i oni su jednoglasno usvojili odluke o razrešenju Jovičića i drugih predstavnika lokalne izvršne vlasti.

Osim ostavke Jovičića, odbornici su razrešili dužnosti i zamenika predsednika opštine kao i opštinsko veće, što je zakonska procedura u slučaju da predsednik opštine podnosi ostavku.

Prema zakonu o lokalnoj samoupravi i statutu opštine, predsednik se bira glasovima odbornika.

Kako je odbornike informisao predsednik Skupštine opštine Dragoslav Šolak, o izboru novog predsednika, zamenika predsednika i članova opštinskog veća odlučivaće se na narednoj sednici koja, prema zakonu, mora da se održi najkasnije za 28 dana.

Prema saznanjima portala Nova.rs Jovičića bi mogao da zameni Darko Paunović, njegov sada razrešeni zamenik.

Jovičić je, naime, prema saznanjima portala Nova.rs, podneo ostavku u kojoj je naveo da mu je interes Opštine i njenih građana uvek bio na prvom mestu, te da je to osnovni razlog zbog kojeg podnosi ostavku.

„Duboko sam svestan da zbog situacije u kojoj se trenutno nalazim moj ostanak na mestu predsednika Opštine može samo da bude otežavajuća okolnost za funkcionisanje Opštine i na štetu građana“, napisao je Jovičić, kako je izvestila Nova.rs.

Portal Nova.rs juče je izvestio i da je Jovičić pušten na slobodu uz određenu meru nošenja nanogice, ali Viši sud u Beogradu je ovo danas demantovao.

Prema saopštenju Višeg suda u Beogradu, Jovičić još uvek nije pušten na slobodu, odnosno još uvek nije istekao pritvor u trajanju od 30 dana koji je Jovičiću određen 4. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari