„Ofanziva“ SAD bi ubrzala pregovore

Diplomate o nastavku rešavanja kosovskog pitanja nakon samita u Berlinu

Ostavite komentar


  1. Ruska analiza je potpuno tacna. Ne treba zuriti sa Kosovom jer vreme radi za Srbiju. U EU mnoge ce se stvari promeniti i to u skorije vreme. Takodje i sa americke strane moze vrlo lako doci do promene stava pogotovo ako Tromp pobedi na sledcim predsednickim izborima. On ce onda taj mandat iskoristiti da se do kraja razracuna sa dubokom drzavom. I on to mora da uradi jer od toga i sam opstanak SAD zavisi.
    Takodje su nam u vise navrata i kinezi isto savetovali kao i rusi da strplivo cekamo i da vreme radi za nas. Oni su nam davali kao primer Hong Kong na koga su cekali 100 godina da im se vrati.
    Treba, kako kazu svajcarci, pozuriti ali polako.

    1. Dragisa- odlicno receno, a Kinezi imaju jedad dobar stari izraz „spora rijeka sjece ogromne planine“

  2. Sta to znaci ako se Srbiji cvrsto obeca godina prijema u EU. Pa vidimo da oni, tj. EU i SAD, ne postuju ni zvanicne potpisane spirazume a sad da im verujemo tako sto ce oni da nam obecaju prijem u EU u toj i toj godini. Pa ja ne znam da li ovi koji to tako predlazu i pisu misle da smo mi u Srbiji glupi i neinteligentni pa da cemo da im verujemo kad nam oni to obecaju. Njihova obecanja su do sada bila „ludom verovanja“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.