OIK u Bujanovcu: Biće i petog glasanja u Velikom Trnovcu 1Bujanovac, foto: Vojkan Ristić

Opštinska izborna komisija (OIK) u Bujanovcu konstatovaće da danas na biračkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu nije održano ponovno glasanje za narodne poslanike i u skladu sa time RIK će odrediti novi termin glasanja, potvrdio je za portal Danasa Fejzi Bećiri, predsednik OIK u Bujanovcu.

„Rešenje o sprovođenju novog glasanja na biračkom mestu u zgradi OŠ „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu donosi RIK u zakonskom roku od tri dana od kada se na web prezentaciji komisije pojavi rešenje kojim se konstatuje da na tom biračkom mestu nisu konstatovani rezultati izbora, odnosno rešenjem kojim se poništava glasanje“, pojašnjava Bećiri.

U skladu sa Zakonom ponovno u ovom slučaju peto glasanje, sprovodi se u roku od deset dana od dana donošenje rešenja o ponovnom glasanju.

Rok za prigovore OIK u Bujanovcu je 72 sata i na to imaju pravo sve izborne liste učesnice glasanja na ovom biračkom mestu.

Bećiri je za Danas potvrdio da je birački materijal iz Velikog Trnovca dopremljen i da će biti sačuvan u prostorijama komisije.

Danas zbog proceduralnih problema, verbalnih sukoba, kao i dojave o postavljenoj bombi u zgradi škole gde se nalazi biračko mesto broj šest glasanje nije ni počelo.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari