Okupljanje desničara u centru Novog Sada u subotu: Ako predate Kosovo, uskoro odlazi i Vojvodina 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ)

Dveri, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Zavetnici, Nova Demokratska stranka Srbije i druge desničarske organizacije, pozvale su na „nacionalno okupljanje“ u Novom Sadu u subotu ispred Srpskog narodnog pozorišta od 18 časova.

Kako najavljuju „novosadski svetonarodni bunt“ biće organozovan pre svega zbog protivljenje sporazumu između Srbije i Kosova. Okupljeni će, kako se najavljuje, zahtevati ostavku predsednika Aleksandra Vučića.

„Dragi vojvođanski Srbi, vi koji ste sačuvali srpstvo u Austrougarskoj, zahvaljujući kosovskom zavetu, kroz pesme, slike, svetog kneza Lazara i kosovskog zaveta, koji ste čuvali u svojim kućama i pripojili se matici Srbiji, i svi Srbi i svi koji ste protiv predaje Kosova, pozivamo vas da dođete 22. aprila, u 18 časova, ispred SNP da pokažemo svoje nezadovoljstvo politikom koju vodi ova vlast, jer uskoro će na redu biti naša Vojvodina“, rekla je Predsednica Dveri Vojvodine Ivana Stojanović.

Borko Ilić, nekadašnji član Demokratske stranke Srbije i bivši zamenik gradonačelnika Novog Sada, koji je danas u Zavetnicima, pozvao je na skup snimajući se u centru Prizrena. On kaže da ako se danas preda Kosovo, sutra može i Vojvodina.

Po najavama, okupljenima treba da se obrate predsednik Nove DSS Miloš Jovanović, lider POKS-a Vojislav Mihailović, predsednica Zavetnika Milica Đurđević Stamenkovski, te lider Dveri Boško Obradović.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari