Olenik i Trifunović kandidati za predsednika PSG

Ostavite komentar


    1. Poštovani Rajko, Vi očigledno niste u toku sa dešavanjima na političkim scenama izvan Srbije kada kažete, citiram »Ako će nam glumci biti političari pa teško nama.« Zato Vam nije ni poznato, da je slovenački glumac, stand-up komičar i imitator političara i javnih ličnosti Slovenije, g-din Marjan Šarec, danas predsednik Vlade Slovenije. Nije Vam poznato, da je italijanski glumac, komičar i blogger Giuseppe »Beppe« Grillo osnivač stranke »Pokret 5*« (Five Star Mouvent) koja je danas u Parlamentu Italije pojedinačno najjača stranka jer ima 35% poslanika (220 od 630). Neznam koliko ste stari, pa Vam ne zameram ako Vam nije poznato, da je holivudski glumac koji je snimio preko 50 filmova, Ronald Reagan bio predsednik SAD u dva mandata; 1981-1989, a pre toga je u periodu 1967-1975 bio i guverner Kalifornije. A i nama, a po izrečenom u jednom filmu »I’ll be back«, dobro poznati glumac je bio guverner Kalifornije u periodu 2003-2011. Dakle, kao što vidite, glumci mogu da budu vrlo uspešni i na političkim scenama.

  1. Olenikova advokatska karijera opredeljena je pretežno zaštitom ljudskih i manjinskih prava. Radio je kao advokat u više domaćih i međunarodnih organizacija, poput Norveškog saveta za izbeglice, Danskog saveta za izbeglice, Mercy Corps i Fonda za humanitarno pravo, gde je pred domaćim i međunarodnim sudovima zastupao nacionalne i verske manjine, interno raseljena lica, izbeglice i žrtve ratnih zločina. Na sličnim slučajevima radio je i u beogradskom Centru za prava manjina i Evropskom centru za prava Roma u Budimpešti. Tokom 2010. je u UNDP u Beogradu radio na poziciji nacionalnog konsultanta zaduženog za analizu primene Krivičnog zakona u delu koji tretira diskriminaciju. Godinama unazad angažovan je i u Pravnoj službi Gej strejt alijanse. U pokretu za čijeg lidera se kandiduje trenutno obavlja funkciju člana Izvršnog odbora i šefa pravnog tima.

    Jedna od prvih presuda za govor mržnje protiv urednika Informera izvojevana je uz pomoć advokata Olenika.

  2. Verujem da bi izbor Sergeja bio fenomenalan potez! U svakom slucaju, ne bih imao dilemu kome ide moj glas.

    1. Veoma cenim gdina Trifunovica, njegov angazman i stavove. Ali on je glumac. Ne osrednji glumac poput R.Regana, vec strastven i izvanredan. Hoce li imati daha i za politiku i za scenu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.