"Dragan Đilas, Sergej Trifunović i Boško Obradović iz kafane ruše državu": Kako je "Alo" lažirao vest o susretu opozicionara? 1foto: Alo.rs

Režimski mediji iskonstruisali su priču o sastanku Dragana Đilasa, Boška Obradovića i Sergeja Trifunovića, i to na osnovu fotografije iz 2019. godine, a sve pozivajući na tekst portala „Alo“.

Priča je, dakle, potekla od portala „Alo.rs“, da bi je zatim preneli i drugi režimski tabloidi poput Novosti i B92.

Pomenuti „Alo“ ih optužuje da su se sreli kako bi „rušili državu“.

„Na stranu to što su se do juče pljuvali i glumili političke protivnike, nema veze, u kafani smo“, piše Alo.

Ovaj medij dodaje da „sve politike padaju u vodu kada se sedne u kafanu“.

Boško Obradović „anti-nato“ i „anti-eu“ slikao se sa Draganom Đilasom pro-nato zapadnjakom i milionerom i Sergejem Trifunovićem koji se setio da je nacionalista kada je dobio batine od svojih ljubljenih Hrvata!“


Dodaju da im se u kafani pridružio i Balša Božović „nekadašnja žuta ultra-levičarska uzdanica DS-a“, te da svi zajedno „bleje“ u kafani i smeškaju se.

„Sve je nebitno kad se ruši sopstvena država, sipaj još jednu“, zaključuje Alo.

I sve bi bilo tačnije da fotografije kojima je ovaj režimski medij „pokrepio“ svoju priču fotografijama iz 2019. godine.

Prvo, Trifunović, tada predsednik PSG-a, Obradović i Đilas u to vreme su usko sarađivali i učestvovali u protestima „1od5miliona“ i drugim aktivnostima. Selfi iz beogradske kafane „Grmeč“ uz natpis da je reč o „Grmečkom sporazumu“ objavio je tada sam Trifunović.

Balša Božović nije na fotografiji iz kafane, da li im se tada kasnije pridružio ne znamo, ali sudeći po fotografiji kojom ovu tezu „argumentuju“, a na kojoj su Đilas, Božović i Obradović, oni nisu u kafani, već u prostoriji koja svojim interijerom podseća na skupštinske prostorije.

I na koncu konca, treća fotografija, a na njoj predsednici Dveri i SSP, ne ni u kafani ili Skupštinu, već u čačanskim prostorijama Dveri – i to se jasno vidi na konferenciji za štampu.

„Sve je nebitno kada se stvara lažna vest, sipaj još jednu staru fotografiju“, prigodniji je zaključak teksta „Alo-a“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari