Opozicija: Naprednjacima novi izbori ne odgovaraju, već im je cilj disciplinovanje socijalista 1foto FoNet Aleksandar Barda

Vojislav Mihailović, lider POKS-a, smatra da su izbori na svim nivoima jedini dobar izlaz iz političke krize u koju je vlast dospela. A Boško Obradović, lider Dveri, ocenjuje da je kriza u vlasti dokaz da je skupštinska borba patriotske i državotvorne opozicije protiv francusko-nemačkog predloga, itekako imala odjeka i uticaja na vladajući režim, dok Nikola Nešić iz Zajedno Moramo smatra da su Vučićeve poruke opasne.

„Naprednjacima novi izbori ne odgovaraju, jer im je izuzetno opao rejting nakon pogrešne, popustljive politike prema zapadu koju vode trenutno. Mislim, ipak, da im je to jedini izlaz da dobiju na vremenu, da izbegnu pritiske kojim je izložena naša zemlja“, ističe Mihailović.

Prema njegovim rečima, novi izbori bi sasvim sigurno doveli do promene vlasti na svim nivoima.

„Zato i ne očekujem njihovo raspisivanje. Ali glasajući za političke stranke, njihov program i predloge, građani bi dali i svoj sud o rešavanju kosovskog pitanja“, napominje lider POKS-a.

Boško Obradović, lider Dveri, ističe za Danas da je kriza u vlasti dokaz da je skupštinska borba patriotske i državotvorne opozicije protiv francusko-nemačkog predloga sporazuma o KiM, itekako imala odjeka i uticaja na vladajući režim.

„Sada mnogi građani Srbije shvataju da smo dobili novi zapadni ultimatum da priznamo lažnu državu Kosovo i da vlast razmišlja da potpiše kapitulaciju. S obzirom da je Vučić prihvatio koncept i primenu ovog antiustavnog sporazuma Vučić i treba da podnese ostavku i da idemo na izbore na svim nivoima“, ističe Obradović.

On podseća da niko u tehničkom mandatu ne bi tada smeo dalje da pregovara i bilo šta potpisuje u vezi sa KiM, kako to ne bi bila nova prevara aktuelne vlasti.

Nikola Nešić, posalanik Zajedno Moramo, sumnja da će uopšte biti izbora, već da je sve ovo što se sada čuje predstava vladajuće koalicije.

„Poruka koju je juče Aleksandar Vučić poslao je opasna. Juče je Lajček posetio Beograd, a istovremeno je Kurti prihvatio da razgovara o evropskom predlogu. Sada je uspeh Evropskog predloga zavistan samo od Srbije i u toj ulozi se Srbija ne snalazi. Ideja o izborima je utezanje redova SNS-a, ali i SPS-a kao najvećeg koalicionog partnera“, kaže Nešić.

Po njegovoj oceni, nije ovo prvi put da SNS javno ponižava SPS,a da je ovo sada još jedna jaka disciplinska poruka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari