Opština Gračanica prva koja oprašta do 100 evra poreza na nekretnine 1Foto: Shutterstock / Younes Stiller Kraske

Skupština opštine Gračanica odlučila je da oprosti do 100 evra poreza na nekretnine svim stanovnicima ove opštine, saopštio je potpredsednik Skupštine opštine Gračanica Ljeutrim Ajeti.

„Skupština opštine je danas većinom glasova usvojila odluku o oprostu poreza na imovinu u skladu sa Zakonom o porezu na nepokretnosti“, rekao je Ajeti.

Ranije danas je Zajednica opština Kosova uputila Ustavnom sudu Zakon o porezu na nepokretnu imovinu, koji predviđa oprost za građane od 100 evra poreza.

Izvrši direktor Zajednice opština Kosova Sazan Ibrahimi je nakon predaje zahteva izjavio za medije da je Vlada Kosova samovoljno i bez konsultacija sa opštinama odlučila da se odrekne poreza na imovinu do 100 evra, što kako je rekao može izazvati štetu opštinskim budžetima za više od 20 miliona evra.

Na ovo je reagovao ministar finansija Hekuran Murati, koji je ocenio da je besmisleno slanje zakona Ustavnom sudu jer je isti zakon već na snazi do 15. septembra i da je na opštinama da odluče da li da im oproste ili ne do 100 evra poreza građanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari