Opštinska izborna komisija u Bujanovcu odbila prigovor Albanske koalicije na glasanje u Velikom Trnovcu 1foto-FoNet-Ljiljana-Stojanović

Sa devet glasova protiv i sedam za, Opštinska izborna komisija u Bujanovcu na današnjoj sednici odbila je prigovor „Koalicije Albanaca – Ujedinjena Dolina“ za ponavljanjem glasanja u Velikom Trnovcu.

Većinom glasova predstavnika srpskih političkih partija, odbijeni su navodi iz prigovora pravnog tima oko liste koju predvodi Šaip Kamberi, lider Partije za demokratsko delovanje (PDD).

Komisija je registrovala „da je u Velikom Trnovcu, pod rednim brojem 868 glasalo lice, ali nije uvažila prigovor da taj birač ne poseduje biometrijska lična dokumenta“.

Kako je ranije najavljeno iz Koalicije Albanaca oni će prigovor na ovu odluku podneti RIK-u, a nakon toga postoji i mogućnost spora pred Upravnim sudom.

Na trećem ponovljenom glasanju na Biračkom mestu broj šest u OŠ „Muharem Kadriju“ u Velikom Trnovcu, lista Šaipa Kamberija osvojila je dvanaest glasova manje od neophodnih 610 za osvajanje poslaničkog mandata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari