Organizatori protesta "Srbija protiv nasilja": Nema razgovora sa Vučićem dok ne ispuni svi zahteve 1 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ saopštili su danas da nema razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dok ne budu ispunjeni svi zahtevi građana koji se nedeljama okupljaju i traže normalnu državu u kojoj će biti bezbedni svi građani i sva deca.

U saopštenju koje je u ime organizatora protesta prosledila Narodna stranka se navodi da se zahteva „smenjivanje rukovodstva RTS-a zbog emitovanja programa koji afirmišu nasilje, kriminal i agresiju“.

„Zahtevamo oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama Pink i Hepi zbog kršenja zakona, promocije nasilja i nemorala, smenjivanje svih članova Saveta REM-a, kao i zabranu štampanih medija koji promovišu nasilje i objavljuju lažne vesti i krše novinarske kodekse, i ukidanje svih rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju i nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom“, ističe se u saopštenju.

Organizatori protesta traže i smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina i prihvatanje ostavke ministra obrazovanja Branka Ružića.

Organizatori su se ogradili od, kako su naveli, grupe neodgovornih ljudi koji su se okupili ispred Skupštine Srbije.

„Njihov cilj je bio da kompromituju opravdano nezadovoljstvo građana i ispunjenje zahteva protesta“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su organizatori protesta o tome obavestili policiju u 16.30 časova i pozvali je da ih udalji sa protesta.

Protest „Srbija protiv nasilja“ večeras je održan četvrti put u Beogradu, a na njega su pozvale opozicione Demokratska stranka, Narodna stranka, Ne davimo Beograd, Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana i drugi, ali je naglašeno da protest nije stranački.

Sve vesti u vezi sa protestom Srbija protiv nasilja pratite u Danasovom blogu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari