VLADIMIR ORLIĆVladimir Orlić: foto BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je danas da će parlament u novom sazivu biti konstituisan pre krajnjeg zakonskog roka, koji je 11. februar.

Orlić je za televiziju B92 rekao da očekuje da će i poslanici iz opozicionih stranaka prihvatiti mandate, navodeći da su za to „pare glavni motiv“.

„Sve će oni lepo da uzmu i da uživaju, i restoran i sve ostalo“, rekao je Orlić.

On je optužio lidere opozicije iz koalicije „Srbija protiv nasilja“ da se prema državi, odnosno prema njenom predsedniku Aleksandru Vučiću, odnose isto kao premijer Kosova Aljbin Kurti, kao i da će možda njihov nastup u budućem sazivu parlamenta biti kao delovanje Kurtijevog pokreta Samoopredeljenje u kosovskom parlamentu, dok je bio u opoziciji.

„Ima li razlike u tome što govore Đilas, Lazović, Tepić, Zelenović i onoga što govore Kurti i (kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj) Svečlja? Sve vreme njihov odnos isti identičan“, kazao je Orlić.

On je optužio pripadnike opozicije da su „sve slagali“, kada je reč o optužbama za krađu na izborima koji su održani 17. decembra prošle godine, za koje je naveo da su „najčistiji od uvođenja višestranačja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari