Orlić poslanicima u Skupštini: Ako ne želite da sednete, idemo svi na ručak 1Printskrin, RTS

Ako ne želite da sednete, idemo idemo svi na ručak, rekao je predsednik Skupštine Vladimir Orlić, poslanicima Narodne skupštine, nakon nove kratke pauze zbog kršenja Poslovnika. Poslanici opozicije ponovo su se, kao i jutros, okupili isred stola predsedavajućeg parlamenta sa Poslovnicima o radu parlamenta u ruci.

Ovom novom protesnom okupljanju prethodila je opomena koju je Orlić izrekao Radomiru Lazoviću, šefu poslaničke grupe Ne davimo Beograd,  koji je reklamirao poslovnik i nije dobio reč.

Tome je prethodila i rasprava Miloša Vučevića, ministra odbrane i Borislava Novakovića i Miroslava Aleksića, poslanika Narodne stranke.

Kako prenosi FoNet , Aleksić je pitao ministra odbrane Miloša Vučevića zašto, umesto polemike o vođenju Novog Sada sa Borislavom Novakovićem, ne priča o katastrofalnom stanju u vojsci i šta je o popunjenosti utvrdio Inspektorat odbrane.

On je naveo da je oko Kosova raspoređeno 7.500 vojnika i da se oni koji odu na vikend više ne vraćaju u jedinice i napuštaju vojsku.

Koliko je popunjena vojvođanska (Prva) brigada, zapitao je Aleksić, i dao podatak da u Drugoj brigadi na 40 tenkova ima samo jedna posada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari