Orlić: Smrt Božidara Delića veliki gubitak za skupštinu Srbije 1foto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

„U ime skupštine Srbije izražavam najdublje saučešće porodici i prijateljima Božidara Delića. Ovo je veliki gubitak za skupštinu Srbije, u kojoj je kao narodni poslanik u četiri saziva i potpredsednik u dva saziva, Božidar Delić ostavio značajan trag“, naveo je predsednik parlamenta a preneo njegov kabinet.

Predsednik skupštine Srbije Vladimir Orlić ocenio je danas da smrt potpredsednika parlamenta Božidara Delića predstavlja „veliki gubitak“ za skupštinu Srbije.

Potpredsednik skupštine Srbije general Božidar Delić (67) preminuo je danas posle duže i teške bolesti, potvrđeno je agenciji Beta u koaliciji NADA.

Delić je preminuo u Moskvi, gde se poslednjih desetak dana nalazio na lečenju.

Rodjen je u selu Petrovac kod Đakovice, 8. januara 1956. godine. Bio je srpski političar, narodni poslanik, penzionisani general-major Vojske Srbije i Crne Gore, bivši potpredsednik Narodne skupštine Republike Srbije (2007–2012), nekadašnji član Srpske radikalne stranke (2006–2008, 2011–2020) i Srpske napredne stranke (2008–2011).

Učestvovao je u ratu u Hrvatskoj (1991–1992), obavljao dužnost načelnika štaba 715. motorizovane brigade Vojske Republike Srpske u vreme rata u Bosni i Hercegovini, bio je komandant 549. mehanizovane brigade Vojske Jugoslavije (1995–1999) tokom rata na Kosovu i Metohiji, a potom komandant Beogradskog korpusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari