Osmani i Micotakis razgovarali o produbljivanju saradnje Kosova i Grčke 1Foto: Twitter/@VjosaOsmaniPRKS

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je saopštila da je tokom sastanka sa premijerom Grčke, Kirijakosom Micotakisom na marginama Samita šefova država jugoistočne Evrope (SEECP) razgovarala o produbljivanju saradnje dve zemlje.

Kako je saopšteno iz njenog kabineta, Osmani je pohvalila kontinuirano uspostavljanje odnosa Kosova i Grčke i povećan broj susreta između lidera dve zemlje, iako Grčka ne priznaje nezavisnost Kosova.

„Ekonomija, trgovina i turizam su neke od najvažnijih oblasti u fokusu kosovsko-grčke saradnje, za koje kao šefovi država radimo zajedno da ih unapredimo, da naša dva naroda i naše poslove još više približimo“, rekla je ona.

Predsednica Kosova je takođe istakla potrebu za pažnjom evroatlantskih partnera za region jugozapadnog Balkana,  „posebno na akcije koje imaju za cilj destabilizaciju stabilnosti i teško stečenog mira u našem regionu“, navodi se u saopštenju.

Osmani je zatražila podršku Grčke članstvu Kosova u Savetu Evrope i evroatlantskim integracijama i istakla da sve to treba posmatrati kroz prizmu bezbednosti, „pošto se samo na taj način može garantovati unapređenje demokratije, ljudskih prava, bezbednosti i mira u regionu i šire“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari