Osmani: U borbi "protiv bandi na severu" očekujemo podršku EU i SAD 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani je danas  na konferencije za novinare posle susreta sa predsednicom Evropske komisije Ursule fon der Lajen izjavila da „u borbi protiv bandi i borbi za vladavinu prava na severu Kosova očekuju podršku evropskih saveznika i SAD“.

„Srbija je zemlja koja preti nezakonitim merama jer Kosovo sprovodi zakon. Dakle, Srbija preti nasiljem jer Kosovo primenjuje zakon. Radićemo zajedno da sprečimo da se ovi ruski scenariji dešavaju u našem regionu“, rekla je ona.

Osmani je rekla da se Srbima građanima Kosova koji zamenjuju registarske tablice pale kuće i automobili.

„Činjenica da 90 odsto Srba koristi legalne registarske tablice na Kosovu svedoči da ova akcija nije protiv građana Srba. Oni koji ih nisu zamenili, to je zbog pretnji koje dobijaju od nelegalnih struktura“, kazala je Osmani.

Govoreći o dijalogu sa Beogradom, ona je kazala da je Kosovo „posvećena strana“, dodajući da to opredeljenje nikada neće izostati.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić, koji je i ministar za zajednice i povratak u Vladi Kosova, upozorio je ranije danas u Beogradu da će putevi na severu biti blokirani, ukoliko budu zaplenjeni automobili Srba koji nisu promenili tablice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari