Ostavke u politici: Od Koštunice do Jankovića

Danas analiza: Koliko često visoki stranački funkcioneri napuštaju političke partije

Ostavite komentar


  1. Ostavka nije ni bitna, kada neko zavrsi „posao“ . U tom slucaju, nije ni moralni cin i nema nikakvog razloga za aplauz.

    Jedino sto su u Srbiji kriterijumi snizeni. Navikli smo na to da se masno krade i laze a onda umesto da ti doticni tiho odmile u noc, jos nas ubedjuju da je crno belo, prave dokumentarce o svojoj familiji i postaju pocasni gradjani. Tako da su nam ovi sto daju ostavke kao super…

    Kostunica je odradio svoje porodicne obaveze (doduse stvarno jedini nije krao аli mu je glavno zanimanje bilo rehabilitovanje sire familije). Jankovic… Pa on zna sam. Dinkic radi za Vucica kao i veliki deo bivseg G17, pocev od one kojoj se ruse zidovi i koja ce hrabro da nastavi izgradnju MHE i unisti reke po celoj Srbiji…Ova ostala sitna boranija nije napustila politiku nego samo rasporedjena na druge manje vidljive pozicije na kojima su ili podjednako stetni ili u najboljem slucaju beskorisni.

    1. Pošto Koštunica nije bio oženjen, nepsredno pred 5. oktobar DB je oženio Koštunicu da bi budući predsednik bio oženjen. Napomena: Koštunica nije „moderan“ muškarac, već jednostavno nije bio sklon ženidbi.

      1. Kako vas nije sramota? Vojislav Koštunica je bio u braku sa Zoricom Radović čitavih 28 godina, sve do njene smrti u 66. godini. Ako obzira nemate pa lažete, bar Google imate pa proverite.

  2. Osma sednica je satrla novi put Srbije. Avnojevski generali su stvorili privid o stvaranju višepartijskog sistema, formirali partije i pokrete, odredili njihove lidere i podarili im imovinu KP, sindikata, boraca, omladine. Od tada gradnjani žive u zabludama da je ovo demokratska zemlja. Istorija je bezbroj puta potvrdila da se totalitarni sistemi satiru na ulicama uz pomoć spoljnih faktora. Trpilo je sve kraće, a odlazeći lider je završio sa svojom misijom i beži u tamnu stranu Srpske istorije.

  3. Ako se prisetimo, Kostunicina dss je i predlozila Jankovica za ombudsmana. Verovatno s ei sada konsultovao sa shefom.

  4. Zakonom bih zabranio bavljenje politikom svima koji su se njom bavili proteklih 30 godina. Njihova politika je dovela državu u ovo stanje. Srbiji je potreban reset.

  5. I šta je poenta teksta Vuka Jeremića!!! NAJNIŽI nivo komunikacije je kada ljudi pričaju u drugim ljudima. Porazno obraćanje političara koji bi trebao da govori o svom programu, budučim koracima svoje stranke koja neumitno propada pojedena Djilasovim autoritetom.

  6. To je logičan epilog kada je Saša Janković u pitanju. U politici mlakonje nemaju šta da traže a pogotovo kada zastupaju interese drugih država i naroda na štetu sopstvenog naroda. Na kraju ni njegovi saradnici više nisu verovali u njega.

  7. Koliko mi je poznato Sanda Raskovic Ivic je izbacena iz stranke ciji je predsednik bila pred predsednicke izbore zato sto je gravitirala ka jednom kandidatu cele opozicije na tim izborima, sto je za mene bio skandalozan potez Dss-a u tom trenutku.Ne znam da li je ovo pisao Vuk Jeremic politicar u cijoj je stranci sada Sanda ili neki drugi VJ,ali ako je to VJ predsednik Narodne stranke onda bi on to morao da zna

  8. Kako je neko već komentarisao, na političkoj sceni Srbije potrebna je ogromna metla da iščisti „smeće“.Namnožilo se mešetara previše.Sadašnja pozicija i opozicija su gotovo indentični,koriste narodnu muku, da mešetare.Lično smatram, da snaga leži na umnim mladim ljudima i da im otrcani lideri i njihove isprazne fraze ne trebaju.To se oseća, da mladost stiže i da će istrcani lideri i liderčići otići u večna lovišta bez ulova.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.