"Otvaranjem glavnog mosta na Ibru žele da završe kosovizaciju naših života": Živojin Rakočević o odluci Skupštine opštine Severna Mitrovica 1Foto: Radio KiM

Književnik i predsednik Udruženja novinara Srbije Živojin Rakočević u izjavi za Kosovo Online naveo je da je zahtev da se za saobraćaj otvori glavni most na Ibru nešto što je „protiv realnosti i smisla“ i direktan atak na ono što Srbi doživljavaju kao simbol slobode.

On ističe da je most na Ibru Srbima daje doživljaj i osećaj slobode, dok je za Albance, smatra, simbol koji treba pretvoriti u srpski poraz i „divdovršenje kosovizacije“ života Srba.

„Most na Ibru je postao simbol koji razdvaja slobodu i neslobodu, već dvadeset godina Srbi sa juga znaju da je sloboda sa druge strane. Pokojni Oliver Ivanović je braneći taj most slobode prešao južno od Ibra i preskočio granicu koju su nam nametnuli. Sada su procesi sasvim obrnuti, a mi nikako ne smemo zaboraviti žrtve i napore onih koji su branili most“, kaže Rakočević.

Po njegovim rečima, sve što je Mitrovica imala važno postalo je deo tog mosta, naveo je on i dodao da je trenutna vlastu Kosovskoj Mitrovici „najbeznačajnija politička organizacija u istoriji ovog grada“.

„Trenutna lokalna vlast u Kosovskoj Mitrovici je najbeznačajnija politička organizacija u istoriji ovog grada, a predlaže najvažniju odluku kojom može ugroziti grad i teško poljuljani osećaj slobode. Protiv volje, protiv smisla, protiv realnosti, bez demokratskog kapaciteta, neki nepoznati ljudi pokušavaju da unište jedan grad. To je izgleda jedina njihova kreativnost i uloga koja im je namenjena“, ističe Rakočević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari