Ovim tempom još 12 godina do zatvaranja poglavlja

Proces pristupanja Srbije Evropskoj uniji predugo traje
Nova generalna sekretarka Evropskog pokreta u Srbiji Suzana Grubješić za Danas

Ostavite komentar


  1. Tempo otvaranja poglavlja određuje Brisel a ne Beograd. Na Srbiji je da sprovodi reforme a prijem u EU je deo nečega na šta ona nema uticaj.

  2. Vaskolika serbia pogrešno misli da nece morati nista raditi kad jednom udje u EU. Da ce je Evropa zasuti novcem, a da ce narod samo sedeti i pametovati. Greška!!

  3. Najveca prepreke za pregovore predstavlja dijalog s Pristinom, jer oni ne postoju sporazum koji je potpisan u Briselu i izazivaju nove tenzije svojim provokativnim izjavama.

  4. Najveci krivci sto nismo vec postali clanovi EU su upravo oni koji sada najvise pricaju i kritikuju, to je je bez ikakve sumnje DS, jer nista nisu uradili po pitanju Evropskih integracija Srbije. Sadasnja vlast, pocinje skoro iz pocetka, ali sve to ide u dobrom smeru jer ni jedna drzava do sada nije imala ovoliko uslova pre nas.

  5. Možete ih pootvarati sve do jednog. I slepcu je jasno da vam nije ni na kraj pameti da ih i pozatvarate, jer bi morali da prekinete sa otvorenom (ili, kako to neki vole da kažu, transparentnom) pljačkom države!
    (Živeo Spaskoski…)

  6. Властодршци, зарад њихове ситне личне користи која је веома ситна у односу на штету по народ и државу, покушавају да нас убеде да треба да уђемо у ЕУ. Праве народне вође би поступиле као старац Вујадин из народне песме, који је искрено рекао својим синовима шта их очекује тамо где их воде: "видите ли проклето Лијевно гдје у њему бијели се кула, тамо ће нас бити и мучити, пребијати и ноге и руке и вадити наше очи чарне".

  7. Cunizam i slabo pamcenje. G17+. kasniju Ujedinjeni regioni Srbije je od pocetka Vlade DOS-a 2001.god. pa sve do kraja DS Vlade 2012.god. Dokle su oni za 12 godina stigli sa EU integracijama? Nidokle. Ukinuli su nam vizni rezim i to ne zbog napredka Srbije u priblizavanju Evropi ni po ekonomskom ni kojem drugom principu, vec sto je ispunjena i poslednja zelja Haskog tribunala. Sad nam Grubjesiceva drzi predavanja o Evropi i kad cemo stici u nju. Da bi doslo do svadbe, ne zavisi sve do mladozenje, vec se i mlada pita. Da li se Grubjesiceva seca obecanja da ce mo u EU do 2005, pa da je 2007/8. zadnji rok za ulazak, a bili smo i u 2012. kad p od poglavlja nije bilo na vidiku, ali sto rekli nasi: "Trli baba lan da joj prodje dan."

  8. Овим темпом можда треба још 12 година.Но са овим "пристојним људима" са савамалског блатњавог сквера,сигурно ће нам требати још пола века.Зато је преко потребно да бирамо исте Инаугуранте не би ли икад ушли у Европу.Можда ће за време њихове владавине поново пасти берлински зид???

  9. Koja istočnoevropska zemlja je ušla u EU a da prije toga nije bila postala član NATO?
    Članstvo u NATO i u vezi sa tim potpuno okretanje od Rusije je prvi preduslov i jedino nešto što bi ubzalo pregovore.

    Ne smatram da nama članstvo u EU je potrebno, ni da ćemo ga dobiti ukoliko se ne ostvari ovo što sam gore naveo.

  10. Valjda Johanes Han zna bolje od bilo koga kada ćemo biti primnljeni u Eu, a on je rekao pre 2025, to ne dođe 12 godina koliko precizira gđa Grubješić.

  11. Ovo je jos jedan odvratan DEZAVI,jer se (po)javila isluzena G17 "ministarka necega" !!

  12. Bedni ste sada, bedni cete ostati i ako udjete u EU. Kažem "ako" jer sumnjam da će genocidnu državu primiti u clanstvo.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.