Pajtić: Došlo je vreme da vođa plati dug 1Foto: DS

Naš problem je taj što vlast, u uslovima medijske blokade, kupovine glasova i zastrašivanja birača – nesmenjiva i zato se od opozicionih političara ne očekuje borba za mandate, već borba za slobodu, ocenio je za nedeljnik Vreme nekadašnji predsednik Demokratske stranke i predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

Oni moraju znati da borba protiv ovog režima neće biti trka na 100 metara, već maraton, u kojem je bojkot prvi korak, rekao je Pajtić i naglasio da bojkot mora biti aktivan, što znači građanska neposlušnost, gde god je to moguće.

Pajtić tvrdi da Aleksandar Vučić nije došao na vlast, već je na nju doveden jer je dao određena obećanja u pogledu Kosova.

„Nije se Evropa naprasno zabrinula zbog zastrašujuće korupcije, gušenja medija i maltretiranja Vučićevih neistomišljenika. Nisu te pojave od juče. Došlo je vreme da vođa plati dug – da se oduži onima koji su mu omogućili da od jedne evropske države u 21. veku, napravi orijentalnu despotovinu“, konstatovao je Pajtić.

Pajtić je ocenio i da mu nije pristojno povlačiti paralelu između „belih listića“ i onih koji danas pozivaju na bojkot.

„Za vreme kampanje ‘belih listića’ bilo je jasno, ako ona uspe, dovešće do promene vlasti. Danas je, kada govorimo o izborima, apsolutno jasno da izlazak opozicije na izbore ne može ugroziti SNS“, rekao je Pajtić.

„Mi nismo ni demokratsko, ni slobodno društvo, jer je vlast nesmenjiva. U tome je problem“, zaključio je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari