Stanislava Pak: Vučić je urednik političkih rijalitija na nacionalnim frekvencijama 1Foto: N1

Doskorašnja članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Stanislava Pak izjavila je da se režim održava ‘na aparatima’ zahvaljujući svojim medijima, pomoću kojih, kako je rekla, prilično uspešno skreće pažnju sa važnih problema građana i obmanjuje ih.

„Nacionalne frekvencije se na najperfidniji način zloupotrebljavaju za promociju režima, u formi političkog rijalitija. Taj rijaliti uređuje predsednik države Aleksandar Vučić – režira, piše scenario, bira učesnike i termine“, rekla je Pak za agenciju Beta.

Stanislava Pak je svojevremeno bila savetnica za medije bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Prema njenim rečima, „tu nema politike, nesrećno kompiluje tuđe misli i ideje, svojih pristalica i protivnika i samo nastoji da što duže opstane na vlasti“.

Uoči sutrašnjeg protesta „Srbija protiv nasilja“ u Beogradu, čiji će učesnici ići „medijskom trasom“ do zgrade Radio-televizije Srbije, Pak je navela da je neophodno da se „pritisak sprovodi konstantno“.

„Građani su se sami organizovali i to je najjača snaga u Srbiji, koja predstavlja motor promena i nadu u bolju budućnost“, naglasila je Pak i ocenila da „nezadovoljstvo građana neće utihnuti, upravo suprotno, sve je veće“.

Kako je navela, „osim porasta nasilja, građani su suočeni sa egzistencijalnim problemima“ i dodala da „te probleme režim ne samo da ne rešava, već ih generiše“.

Ona je istakla i da fer, ravnopravni izbori podrazumevaju, između ostalih uslova, i da se čvrsto utvrde udarni termini gostovanja u medijima sa nacionalnom frekvencijom za sve učesnike na njima.

„Ko bi iz opozicije izašao na izbore pod sadašnjim uslovima, izgledao bi kao politički samoubica ili Vučićev saradnik“, ocenila je Pak.

Ona je istakla da sukobi u opoziciji odgovaraju samo Vučićui da se, umesto toga, treba usmeriti na preuzimanje dosadašnjih glasača SNS, koji su nezadovoljni, jer će bez toga biti teško pobediti režim.

„Mnogi su napustili stranku i učestvuju na protestima. Broj nezadovoljnih je sve veći, što je i bilo za očekivati, jer obećanja na osnovu kojih je osvojena vlast nisu ispunjena. Izmedju ostalog, nova radna mesta, borba protiv kriminala i korupcije, punopravno clanstvo u Evropskoj uniji i mnoga druga, a strah nije dovoljan da neko zadrži birače“, rekla je Pak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari