Ko je Stanislava Pak, koja je napustila Vučićev SNS brod? 1Foto: predsednik.rs

Članica Glavnog odbora SNS i nekadašnja savetnica za medije Tomislava Nikolića Stanislava Pak saopštila je danas da napušta stranku i pozvala ljude da ne dođu na miting SNS u petak 26. maja.

Šta je pravi uzrok njenog razlaza sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, koga poznaje od studija, teško je reći.

Možda je to činjenica da je SNS u padu, možda zbog velikog protesta građana protiv nasilja, a možda je presudila činjenica da je ona već pet godina bez funkcije u Srpskoj naprednoj stranci.

Tek Pak je obelodanila javnosti da neće biti na skupu SNS u petak, ni na skupštini SNS u subotu.

„Građani isto treba da se ohrabre i ne odu na taj skup, jer će dalje produbiti nasilje i sukobe u društvu. Napuštam SNS i očekujem da u subotu ne budem više na glavnom odboru, navela je Pak, koja je članica SNS od 2009. godine.

Stanislava Pak, koja je učestvovala u organizovanju ranijih naprednjačkih skupova, navela je na N1 da je u samom početku ove vrste pritisaka nije bilo i da je atmosfera je bila fantastična.

„Verovali smo u energiju rukovodstva i da će se desiti sloboda u društvu. Moć nije u sili, moć je u dobroti i ljubavi i ne možete praviti kult ličnosti, tako što ćete ucenjivati ljude, na silu ih dovoditi. Sve što sam imala da kažem rekla sam Aleksandru Vučiću, nisam išla u medije“, naglasila je Pak i dodala da ovo što se desilo u Ribnikaru i Mladenovcu, i reakcija rukovodstva koje se slikalo i smejalo odmah nakon toga, nakon toga je Vučić rekao – ja ne vodim kamere da zapalim sveću.

Ona je objasnila i zašto naprednjački kontramiting nije potreban.

„Ljudi nisu kamere, kaputi, kvote, kišobrani, ovce koje možete da saterate na silu u tor i nekome pokazujete glave kupusa kao moć mitinga. Ja sam neposredan svedok nečega što se dešava godinama. Na početku sam bila dobra jer sam bila kompetentna, bila sam obrazovana, imala sam radnu biografiju“, objasnila je i istakla da se Tomislav Nikolić dok je bio predsednik, a ona njegova savetnica držao svojih zakonskih i ustavnih ovlašćenja.

Bivša Nikolićeva savetnica za medije diplomirala je na Pravnom fakultetu u Beogradu 1994. godine. Specijalizirala je medijsko pravo u Centru za komparativno medijsko pravo i politiku na Centru za socijalno-pravne studije Univerziteta u Oksfordu.

Od 1989. do 1996. godine radila je u redakciji zabavnog programa Radio-televizije Srbije, kao voditelj emisija TV Slagalica, 7 TV dana i Loto. Od 1996. radila je u redakciju informativnog programa kao novinar i voditelj, a od 2000. postala je i urednik „Dnevnika“ na Radio-televiziji Srbije.

Nakon toga, od 2001. do 2004. godine, bila je u Komercijalnoj banci, šefica kabineta i portparolka banke. Od 2004. do 2010. godine bila je zaposlena u KBC Banci na funkciji direktora komunikacija, a od 2010. do 2012. godine radila je u kompaniji Securitas SE na funkciji direktora prodaje.

Članica SNS postala je 2009. godine, a potom je postala i članica Saveta za međunarodnu saradnju ove stranke.

„U politiku sam ušla 2009. godine. Bila sam nezadovoljna situacijom u državi i želela sam da doprinesem promeni tog stanja. Vučić je prepoznao moju ideju i odmah me je angažovao u stranci. Imala sam njihovu podršku, moj otac je ranije bio u SRS-u. Prosto se ta porodična tradicija nastavila“, objasnila je Pakova u jednom intervjuu.

Objašnjavala je da je Vućić na Pravnom fakultetu pohađao predavanja kod njenog oca, a da je ona radila na RTS-u sa Vučićevom majkom Angelinom, koja je divna žena i veliki profesionalac.

„Užasno me je bolelo kada su je napadali, a znam koliko je čestita i neiskvarena“, tvrdila je Pak.

Od juna 2012. godine bila je na poziciji šefice pres-službe predsednika Srbije Tomislava Nikolića. Tokom 2013. postala je njegova savetnica za medije. Nakon odlaska Nikolića iz Predsedništva ona jedno vreme ostaje u informativnoj službi predsednika Vučića, i tada je bila puna hvale za svoj novog šefa, govoreći da tek radeći sa Vučićem spoznaš šta je rad.

„Velika je čast i blagoslov raditi za predsednika Aleksandra Vučića, a i za Tomislava Nikolića ranije. Velika je čast kada ti ukažu poverenje da radiš jedan ozbiljan posao. Vučića znam preko 20 godina, zajedno smo studirali“, rekla je ona.

Međutim nekome taj zajednički rad nije prijao, da li Vučiću, ili njoj, tek ona je, kako sama kaže već pet godina bez funkcija.

Danas tvrdi da ju je Vučić tretirao ćutanjem, što je neka vrsta agresije.

„Lakše bi mi bilo da mi je Vučić nešto loše rekao, nego što je ćutao“, objašnjava ona i dodaje da misli da je razlog zato što se ona 2014. i 2015, kada se mnogo pojavljivala u medijima, imala veoma dobre rejtinge.

„Mislim da se to njemu nije dopalo, a imala sam i neke izjave koje se njemu očigledno nisu dopale“, tvrdi Pak.

I mada se očigledno razlišla sa aktulenim predsednikom Vučićem, znala je Pak itekako da brani i njega, ali i SNS.

Vučića je branila od Zorane Mihajlović tvrdeći da ona zveči kao prazna limenka. Zamerala joj je što se ponaša kao tipični pripadnik G17, a savetovala je Mihajlović i da izađe na izbore pod svojim imenim i da se izmeri koliku podršku ima.

A onda je krenula stopama Zorane Mihajlović, napuštajući SNS.

Kritikovala je i Branka Ružića, nekadašnjeg ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu, zbog loše digitalizacije, ali i vladiku Grigorija zbog stavova oko SNS napominjući, da svojim izjavama srozava crkvu i da mantija ne čini duhovnika.

Razračunavala se svojevremeno i sa tadašnjom predsednicom UNS-a Ljiljanom Smajlović, kritikujući je što se uključila u kampanju dnevnih listova Blic i Alo protiv predsednika države, te da se uživela u ulogu sudije „presudivši“ da Tomislav Nikolić – laže.

Stanislava Pak rođena je 1971. godine u Beogradu . Udata je i ima odraslu decu – ćerku Emu koja ima 27 godina, i sina Viktora od 20 godina. Njih, kako je svojevremeno tvrdila, politika ne interesuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari