Srpska napredna stranka zvanično najavila skup "Srbija nade" za petak u Beogradu 1Foto: Beta/Milan Timotić

Srpska napredna stranka (SNS) saopštila je večeras da će skup „Srbija nade“ biti održan u petak, 26. maja u 19 časova ispred Skupštine Srbije u Beogradu.

Ta stranka je pozvala „sve ljude dobre volje“ da dođu na taj skup, za koji tvrde da će biti „najveći skup u istoriji Srbije“.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić ranije je najavljivao da će tokom obraćanja na tom skupu govoriti o mogućim ostavkama u Vladi Srbije i eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima pre kraja godine.

Mediji su prethodnih dana pisali o više navodnih primera pritisaka na zaposlene u javnim preduzećima i drugim institucijama i „kvotama“, odnosno obaveznom prisustvu tom skupu.

Opozicione stranke i nevladine organizacije više puta su pozvale Vučića da otkaže taj skup, uz ocenu da se njime prave još veće podele u društvu, u osetljivom trenutku nakon dva masovna ubistva u kojima je 18 osoba izgubilo život, a više od 20 povređeno.

U Srbiji su prethodna dva petka održani protesti „Srbija protiv nasilja“, na koje su pozivale proevropske opozicione stranke, a novi skup zakazan je za subotu, 27. maj.

Za 27. maj zakazana je i izborna skupština SNS-a, nakon koje Vučić, kako je više puta najavio, najverovatnije više neće biti predsednik te stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari