Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma od danas više neće biti gradonačelnik Jagodine, a na toj funkciji zameniće ga dosadašnji predsednik Skupštine grada Ratko Stevanović. Marković će biti narodni poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Jagodina. Ova „rotacija“ biće obavljena na današnjoj konstitutivnoj sednici novog saziva jagodinske skupštine.

„Kao predsednik JS moram da budem u parlamentu, gde se donose odluke. Imaćemo poslanički klub od sedam poslanika. Ništa manje neću raditi nego dok sam bio gradonačelnik“, izjavio je Marković agenciji Beta, ističući da će mu radno mesto biti u Jagodini, a ne u Beogradu.

Marković je u dva mandata bio gradonačelnik, od 2004. kada je JS preuzela vlast u Jagodini. U prošlom sazivu Skupštine Srbije, nakon parlamentarnih izbora 2008, bio je i poslanik, ali je septembra prošle godine podneo ostavku zbog sukoba interesa i dupliranja funkcija. Na lokalnim izborima 6. maja, apsolutnu većinu u Skupštini grada Jagodine, sa 22 od ukupno 31 odbornika, osvojila je lista JS-SPS-PUPS. Naprednjaci će imati četiri odbornika, DS tri i DSS dva odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari