Palmer preskočio Đilasa i Jeremića 1Foto: (1)BETA /Miloš Miškov (2)FoNet/Ognjen Stevanović (3)Miroslav Dragojevic

Za razliku od predsednika Pokreta slobodnih građana, Zajedno za Srbiju i najistaknutijeg aktiviste inicijative Ne davimo Beograd – Pavla Grbovića, Nebojše Zelenovića i Dobrice Veselinovića – poziv na sastanak sa zamenikom pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država, Metjuom Palmerom, nisu dobili predsednici Stranke slobode i pravde i Narodne stranke, Dragan Đilas i Vuk Jeremić, već njihovi potpredsednici.

Kako Danas saznaje iz dobro obaveštenih izvora, ambasada SAD uputila je pozive za sastanak sa ovim visokim američkim zvaničnikom Mariniki Tepić umesto Draganu Đilasu i Zdravku Ponošu umesto Vuku Jeremiću.

U američkoj ambasadi juče nismo uspeli da dobijemo ni potvrdu ni demanti ove informacije, kao ni objašnjenje zašto je Metju Palmer, u značajnom trenutku i posledično važnoj poseti Srbiji, zaobišao susret i razgovor sa Đilasom i Jeremićem, a na naše pozive nisu odgovorili ni njihovi potpredsenici – iz SSP i NS.

Prema našim informacijama, sastanak predstavnika opozicije sa Palmerom, koji se dogodio juče (u petak), organizovan je tako što su svi učesnici dobili lične pozive iz ambasade SAD.

Palmer je u Srbiju doputovao sa Miroslavom Lajčakom, izaslanikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, kako bi dobro pripremili susret predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija.

Sa izabrnom opozicionom petorkom, Palmer je, osim o Kosovu, razgovarao i saslušao kritike koje su njegovi sagovornici uputili na račun režima Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari