Palmer sa Dačićem: SAD žele kompromisno rešenje u dijalogu Beograda i Prištine 1Foto: BETA/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE/DS) (ARHIVA)

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i visoki zvaničnik američkog Stejt departmenta Metju Palmer razgovarali su danas o odnosima dve države, pregovorima Beograda i Prištine i radu srpskog parlamenta.

Palmer, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan, rekao je da SAD ne nameravaju da vrše pritisak na strane u dijalogu Beograda i Prištine i da žele kompromisno rešenje, saopštio je Dačićev kabinet.

Oni su razgovarali i o sastancima koje je Palmer imao tokom boravka u Prištini ove nedelje. Palmer je danas ponovio da SAD pružaju punu podršku specijalnom predstavniku EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku i njegovim aktivnostima, navodi se u saopštenju.

Dačić je kazao da su odnosi SAD i Srbije znatno unapređeni prethodnih godina i da treba nastaviti aktivnosti na njihovom daljem razvoju.

Dodao je da će kao predsednik Skupštine nastojati da jača veze sa Kongresom SAD i, kako se navodi, ukazao na važnost intenziviranja političkog dijaloga i realizaciju poseta na viskom nivou.

Razgovarali su i o prioritetima rada Skupštine Srbije, a Dačić je „istakao snažnu rešenost“ da radi na osnaživanju uloge parlamenta i unapređenju njegovog rada, stoji u saopštenju.

Dačić je Palmera informisao o procesu ustavnih reformi u Srbiji koji je u toku i o aktivnostima u okviru druge faze međustranačkog dijaloga i sastancima koje je imao sa predstavnicima Evropskog parlamenta, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari