Pančić: Ovo je najautoritarnija i najštetočinskija vlast

Ostavite komentar


  1. Sa prvim brijanjem i kupanjem skinuces Nato mrenu sa očiju..Ps ..Izledati kao klošar i soliti pamet po Cia receptu nije dovoljno…..

    1. Brijanje i kupanje nekoga – bilo koga – ne bi trebalo da vas brine i da se komentarise. Tako bi radili pristojni, odrasli ljudi.
      Teofil je izuzetan – uvek – njegovi tekstovi su istiniti i uzivanje za citanje bez obzira na vase nepristojne reci.

      1. Pa to je vise sugestija…Kada bi se obrijao i okupao mozda bi privukao vise onih koji osudjuju Srbiju za sve sto ne valja u regionu.Imao bi vise pristalica za ideju fasisticke tvorevine zvane Nato…

    2. Nadam se samo BOTU,koji se potpisujes bez imena i prezimena,da se ti redovno kupas i brijes,a mozda i da redovno peres zube(ako ih imas),Jer suditi o coveku na osnovu izgleda a ne na osnovu njegovih dela moze samo neki prljav AV-ovski BOTINA…

      1. Nisu mi jasna dela ovog coveka, dok su mi nedela dobro poynata, ali izgled mu sve kaze, ako je to buducnost Srbije, onda ne treba ni da postojimo,

        1. Jadsn li je ovaj sa bradom kao i draskovic gde je in sada i ti ces uskoro u zaborav

  2. Ne znam da li je ovaj dugobradi i dugokosi gospodin NATO plaćenik? To je stvar NATO-a i ovog čoveka ali, da je poprilično „fijuknuo“, savim je izvesno. Ovaj još uvek priča o Jugoslaviji, o „zajedničkom prostoru“, o „zajedničkom jeziku“, koji je cepkan, silovan i skrnavljen na najneverovatnije načine?! Kao da nije odavde?! Kao da se rodio juče ili, kao da je „pao sa Marsa“ pa se sada iščudjava nad aktuelnom situacijom? Čitajući njegove fantazmagorije i prateći njegove nastupe u medijima, neizostavno se dolazi do zaključka da je ovom čoveku najlepše tamo gde nije on?! Doduše, možda je jedino u tome u pravu. Sa oduševljenjem piše o Sloveniji, o Hrvatskoj o Bosni i Hercegovini, i Crnoj Gori. Ostaje mu jedino da obradi humanost, lik i delo, čuvenih albanskih multietničara Tačija i Haradinaja ili, možda, da posthumno obradi i evropsku opredeljenost „heroja“ Adema Jašarija. Jedini narod i jedina država, koji mu nikako „ne leže“ su Srbi i Srbija. Tu se, po njemu, nagomilalo svo zlo, koje prosto davi ovog čoveka poznatog po „jekstraliberalnim“ stavovima. Gospodin Pančić bi, kao i njemu slični, da od Srbije ponovo prave Jugoslaviju pa da je za desetak godina opet ruše kao „velikosrpsku tvorevinu“ i „tamnicu naroda“.

    1. Meni se cini da vi z.k. zivite u svom „zamena teze svetu“ i ocekujete od gradjana da gleda i podrzava taj vas izmisljeni svet. Pri tome sirite strah od svega i svakoga i prozivate ljude. Ne moze to tako.

      1. Gospodine, ako niste zaljubljenik u bilo kog političara, bio on iz pozicije ili opozicije, ako niste rob nijedne partije ili ideologije kao, i da Vam je svejedno ko govori i piše, već šta govori i piše, videli biste da Vi živite u svetu sopstvenih zabluda i izvrnutih teza. Čitajući i prateći izlaganja i zalaganja gospodina Teofila Pančića, ako znate ko je ta ličnost i, ako ste pročitali ovaj članak, mogli biste da dodjete do nekog zaključka a ne da se bavite strahovima koje ja „širim“?! Ne očekujem da me niko „gleda“ niti „podržava“. Ja samo iznosim svoje mišljenje o radu, kako političara, tako i politikanata u šta ubrajam i gospodina Teofila Pančića. Da Srbija nema toliko „pametnjakovića“, možda bi se pokrenula sa one tačke u kojoj je bila 1945 godine.

  3. Šta znači Pančićeva sintagma „zloduh kolektivizma“, sledi li onda da treba samo forsirati individualizam, prava pojedinca….Naravno da treba, ali na kolektivnom duhu, pametno osmišljenom, sve velike nacije su prosperirale. Neka Pančić ode kod Jevreja pa im priča o „zloduhu kolektivizma“, gledali bi ga sažaljivo i u čudu. Ili neka to objasni Japancima a u njihovoj himni kaže se („palanački i primitivno“) „mi smo kamenčići koji čine stenu“. U najčuvenijem engleskom epu iz 10.veka (Beovulf) kaže se da za „onoga ko pravilno razmišlja ništa ne može da ugasi pripadnost rodu“. Odnos individualno-kolektivno ne treba posmatrati na Ili-Ili način, već I-I način. Poguban je primitivni nacionalizam koji smo u Srbiji mogli da vidimo na delu u poslednjih 30-ak godina pa su protagonisti toga uspeli dobrom delu naroda da ogade i samo pominjane reči nacija. Ali pogubna je i ideologija koju nudi Pančić, Pantić, Čeda i &. To je samo izbor načina kako ćete upropastiti sopstveno dete, da li sumanutom disciplinom, potpunim zatiranjem dečije ličnosti ili prezaštićivanjem, nutkanjem, ispunjavanjem svakog hira, želje, kaprica…

  4. Ako Teo to kaže, moramo da mi verujemo. Ko takvoj novinarskoj veličini ne bi verovao?

  5. Niko ne pominje Kosovo i tu nema izdaje niti ulaska u NATO.Samo toliko svima.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.